OOSTENRIJK

Honderd jaar geleden werd de Wiener Secession opgericht. De Österreichische Galerie Belvedere, Prinz Eugen-strasse 27, brengt met een omvangrijke tentoonstelling een eerbetoon aan de drijvende kracht achter deze avantgardebeweging, Carl Moll (1861-1945)....

Wenen

Outside Art is de naam voor een serie installaties op de bouwplaats van de nieuwe Kunsthal in het Museumkwartier. 'Within Heaven and Hell' is de tweede in de reeks: een vijfdelige videocyclus van Ellen Cantor. Van 10 t/m 17 september. Tot die datum is ook de eerste, de installatie 'White Studies' van Richard Hoeck & John Miller te zien.

Het Museum Moderner Kunst (20er Haus, Arsenalstrasse 1) toont een omvangrijk overzicht van de New Yorkse kunstenaar Felix Gonzales-Torres (1958-'96), 12 september t/m 1 november. Tel. 00.43.1.3176900.

In Palais Liechtenstein, Fürstengasse 1, driehonderd foto's en beeldhouwwerken (variërend van Edward Steichen tot Robert Mapplethorpe) op een tentoonstelling die de beeldhouwkunst in het licht van de fotografie onderzoekt, t/m 20 september.

Crossings in De Kunsthalle toont hedendaagse visuele en auditieve kunst en alles wat daartussenin zit, aan de hand van (geluid)sculpturen van veertig kunstenaars onder wie Jean-Michel Basquait, Stan Douglas, Dan Graham, Nam June Paik, Bruce Nauman en Tony Oursler, t/m 13 september.

Meer over