Oom renner Pineau dood aangetroffen bij finishplaats

De Tour is in rouw. Vanmorgen vroeg werd een 59-jarige technicus-chauffeur van de Franse televisie dood aangetroffen in een rivier vlakbij de aankomstplaats in Gap. Het slachtoffer was aan zijn 27ste Tour bezig en was de oom van Quick-Step-renner Pineau. Gisteren had hij nog zijn 59ste verjaardag gevierd.

Redactie
Jerome Pineau (127) bij de teambus van Quick-Step. Beeld afp
Jerome Pineau (127) bij de teambus van Quick-Step.Beeld afp

Het parket van Gap is een onderzoek gestart, maar volgens de eerste vaststellingen zou hij overleden zijn door een hartaanval. Het lijk van de 59-jarige man werd half onderwater aangetroffen in de rivier Luye. Een autopsie zal de juiste doodsoorzaak moeten uitwijzen. Het onderzoek is toevertrouwd aan de stadspolitie van Gap.

In de bus van Quick.Step sloeg het nieuws in als een bom. De 59-jarige technicus-chauffeur was de oom van Jérôme Pineau, die erg triest aan de etappe moest beginnen waarin hij samen met de Franse kampioen Sylvian Chavanel aanvalsplannen had.

Vrachtwagens
De overleden man werkte voor Alimage, een onderaannemer van organisator ASO en Franse televisie, die met een groot aantal vrachtwagens in de Tour rondrijdt, onder meer om de aankomstzone dagelijks te verplaatsen. Sinds gisteravond waren die vrachtwagens neergestreken langs de boorden van de Luye. Daar gebeurde het drama vermoedelijk vannacht.

null Beeld getty
Beeld getty
Meer over