Ook Wexford wordt een tikje trager

Ook voor hoofdinspecteur Reg Wexford beginnen de jaren te tellen. Ruth Rendell leek hem enige tijd terug met pensioen te zullen sturen, maar liet die drastische ingreep uiteindelijk achterwege....

Dat de jaren gaan tellen, is te merken aan de traagheid waarmee Wexford zich naar de oplossing toewerkt. Mogelijk zijn er te veel extra beslommeringen in zijn bestaan. Onophoudelijke regenval zet een groot deel van Kingsmarkham onder water en ook het huis van de inspecteur wordt bedreigd. Daarnaast is het liefdesleven van zijn dochter Sylvia een onophoudelijke zorg, zeker wanneer haar nieuwe vriend handtastelijk wordt. Dergelijke zaken leiden af en zetten ook de spanning onder druk.

Na een weekendje Parijs komt het echtpaar Dade thuis tot de ontdekking dat zowel hun kinderen (15 en 13 jaar) als de oppas zijn verdwenen. De moeder is een huilerig type, de vader een brute workaholic, die bij zijn kinderen meer haat dan liefde heeft gekweekt.

Na weken wordt de auto van de oppas op een landgoed teruggevonden. Mét de oppas, die vermoord is. Dat de eigenaar van het landgoed een tijd lang die vondst voor zichzelf hield, maakt hem meteen tot hoofdverdachte. Het biedt Rendell de kans opnieuw uit te pakken over een verre van ideaal huwelijk.

Er zit veel venijn in de diverse familierelaties en - zoals gezegd - ook Wexford krijgt ermee te maken dankzij zijn wispelturige dochter. Natuurlijk komt uiteindelijk alles op z'n pootjes terecht en Rendell zou Rendell niet zijn als ze niet de ontknoping van een onvoorspelbare wending had voorzien. Maar Wexford heeft betere tijden gekend.

Meer over