NieuwsTrump Organization

Ook Trumps hotels en golfresorts krijgen zware klappen

Ook het familiebedrijf van president Trump, de Trump Organization, krijgt zware klappen van de coronacrisis. Het bedrijf lijdt iedere dag ongeveer een miljoen euro verlies en heeft al een groot aantal werknemers moeten ontslaan.

President Trump luistert naar Christopher Nassetta, de baas van de Hilton hotelketen, bij een overleg met topfiguren uit de toerismesector over de coronacrisis. Ook Trumps familiebedrijf krijgt zware klappen.  Beeld REUTERS
President Trump luistert naar Christopher Nassetta, de baas van de Hilton hotelketen, bij een overleg met topfiguren uit de toerismesector over de coronacrisis. Ook Trumps familiebedrijf krijgt zware klappen.Beeld REUTERS

De Trump Organization, die nu wordt bestuurd door Trumps zoons Eric en Donald jr., heeft volgens de Amerikaanse pers al ongeveer 1500 werknemers ontslagen of met verlof gestuurd in de Verenigde Staten en Canada.

Net als andere bedrijven in de toerismesector heeft Trumps bedrijf al zeventien hotels en golfresorts moeten sluiten. Andere hotels en golfbanen die geen restaurant of clubhuis hebben draaien nog wel, maar op een veel lager pitje.

De dagelijkse verliezen voor de Trump Organization belopen volgens The Wall Street Journal bijna een miljoen euro. Het bedrijf zou al met zijn belangrijkste geldschieter, de Deutsche Bank, in onderhandeling zijn over uitstel van betaling.

De Trump Organization probeert ook een regeling te treffen met het district Palm Beach over de pacht die het moet betalen voor stukken grond waarop een van Trumps golfresorts ligt. Volgens het bedrijf moeten de autoriteiten zich daarbij soepel opstellen, omdat allerlei evenementen moesten worden geannuleerd na het bevel van de autoriteiten van Florida dat alle bars en restaurants de deuren moesten sluiten. Ook de restricties voor bezoekers uit het zwaar door het corona-virus getroffen New York hebben het bedrijf veel geld gekost.

De coronacrisis heeft ook een lelijke streep gehaald door de plannen de exploitatierechten van het Trump-hotel in het verbouwde Old Post Office in Washington voor een flinke prijs van de hand te doen. Die plannen zijn voorlopig van de baan.

Net als hotelketens zoals Hilton en Marriott hoopt ook de Trump Organization in aanmerking te komen voor de beloofde staatshulp, maar het ligt voor de hand dat de media daar extra kritisch naar zullen kijken gezien de banden met president Trump.

Meer over