Ook politie wil verbod op sterke drank bij EK

Het Nederlandse WK-politieteam en het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV) zijn van mening dat tijdens het toernooi om de Europese titel over twee jaar in België en Nederland een algeheel alcoholverbod moet worden ingesteld....

ANP

MARSEILLE

'Tijdens het WK in Frankrijk is gebleken dat drank de grootste oorzaak was van de rellen', aldus Henk Groenevelt, inspecteur van politie en tevens hoofd van het CIV.

Rond de groepswedstrijd tussen Engeland en Tunesië, op maandag 15 juni in Marseille, braken ernstige rellen uit tussen dronken supporters. Sindsdien geldt een beperkt alcoholverbod in de Zuid-Franse havenstad. Volgens Groenevelt wordt op de terrassen overigens nog volop drank geschonken.

Het CIV vindt dat de speelsteden bij het EK volledig moeten worden drooggelegd. Groenevelt: 'De afstanden tussen de steden zijn niet al te groot, dus kunnen rivaliserende supportersgroepen elkaar gemakkelijk treffen. Met veel drank op zullen zij helemaal door de remmen heen schieten.'

Na afloop van het toernooi in Frankrijk komen de CIV, de verantwoordelijke politici, het nationaal politieprojectteam Euro 2000 en het organisatiecomité bijeen om te praten over veiligheids- en supporterszaken.

Meer over