Ook moeder Tristan van der Vlis gehoord

De moeder van Tristan van der Vlis zal gehoord worden voor de rechtbank in Den Haag. Dat maakte de rechtbank vandaag bekend. De vader van de dader van het bloedbad in Alphen aan den Rijn ruim twee jaar geleden werd eind september ook al gehoord voor diezelfde rechtbank.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Het gaat om een voorlopig getuigenverhoor. Met zo'n verhoor wordt gekeken of iemand aansprakelijk kan worden gesteld voor schade die slachtoffers geleden hebben door het drama in Alphen aan den Rijn. De datum waarop de moeder van Van der Vlis in Den Haag moet verschijnen is nog niet bekend.

Tristan van der Vlis richtte in april 2011 een bloedbad aan in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn. Hij leegde zijn wapens op een drukke zaterdag op het winkelend publiek. Zes mensen vonden de dood en een groot aantal raakte gewond, voordat hij zichzelf doodschoot bij de kassa's van een supermarkt.

Vader Hans van der Vlis verklaarde tijdens zijn verhoor dat hij verbaasd was dat de politie in 2008 een wapenvergunning afgaf aan zijn zoon, terwijl Tristan eerder met psychische klachten was opgenomen.

Meer over