Ook mentaal is Djokovic sterkste

AMSTERDAM - In de bakoven van de Rod Laver Arena hield Novak Djokovic woensdag het hoofd koel. De Servische tennisser versloeg in drie sets de Argentijn Leonardo Mayer en plaatste zich voor de derde ronde van de Australian Open: 6-0, 6-4 en 6-4. Djokovic jaagt op zijn vijfde titel in Melbourne.


De titelverdediger speelde vooral sluw tegen Mayer. Geen harde services, maar met precisieslagen overrompelde hij zijn tegenstander, die pas in de derde game van de tweede set voor het eerst zijn harde opslag verzilverde. 'Ik ben tevreden over mijn spel, het ging beter dan in de eerste ronde. Hopelijk kan ik mijn niveau nog wat verhogen. In deze zware omstandigheden moet je vooral de juiste mentale instelling hebben', aldus de Serviër.


De als derde geplaatste David Ferrer had heel wat meer moeite om de derde ronde te bereiken. De Spanjaard won in vier sets (7-6, 5-7, 6-0, 6-3) van de Fransman Adrian Mannarino, die vooral in de eerste twee sets goed partij bood. De temperaturen van tegen de 40 graden Celsius nekten de ongeplaatste Mannarino in de laatste twee bedrijven.


Serena Williams boekte woensdag haar 60ste zege op de Australian Open. De Amerikaanse evenaarde daarmee het record van de legendarische Australische Margaret Court, die in de jaren '60 het vrouwentennis domineerde. Williams, al vijf keer winnares in Melbourne, verspilde voor haar recordzege in de tweede ronde weinig energie tegen de Servische Vesna Dolonc: 6-1 en 6-2. De temperaturen hadden haar vooraf wel angst ingeboezemd. 'Ik werd 's nachts wakker, bang voor kramp. Ik heb dan ook enorme hoeveelheden water gedronken.'

Meer over