Update

Ook Belgische zwemster naar huis gestuurd na nacht stappen

Eerder deze week werd baanwielrenner Gijs Van Hoecke door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) weggestuurd van de Olympische Spelen van Londen, nadat foto's van hem in dronken toestand waren verschenen in de Britse pers, maar Het Nieuwsblad meldt vandaag dat ook zwemster Fanny Lecluyse naar huis is gestuurd na een nachtje stappen. 'We stuurden ze naar huis vanwege ongepast gedrag', meldt het BOIC.

null Beeld AP
Beeld AP

Delegatieleider Eddy De Smedt bevestigde aan de krant dat Lecluyse naar huis is gestuurd, maar bevestigt noch ontkent dat een nachtje stappen de reden daarvoor is. Volgens twee bronnen van Het Nieuwsblad zou de 19-jarige zwemster om halfvier 's ochtends onderkoeld en dronken zijn aangekomen in het olympisch dorp.

Lecluyse zelf ontkent dat ze dronken was en dat ze naar huis gestuurd is. 'We mochten vertrekken, maar moesten niet. Ik ben níét naar huis gestuurd', reageert ze. Volgens Lecluyse was ze die avond met enkele atleten iets gaan drinken in het Belgium House, maar wilde ze vroeger dan de rest naar huis. 'Ik had maar één glas wijn gedronken. Op het moment dat ik vertrok, reden er echter geen metro's meer. Ik probeerde een taxi tegen te houden maar vond er geen.'

De Belgische zou twee uur hebben rondgedoold, tot ze uiteindelijk toch een taxi vond. Toen ze onderkoeld aankwam in het olympisch dorp werd ze onderzocht door de dokter, maar bleek verdere verzorging niet nodig. 'Ik heb de andere atleten achtergelaten, ben alleen vertrokken. Dat mocht niet en daarom was het BOIC kwaad', geeft Lecluyse aan als haar enige fout.

Het BOIC schept meer duidelijkheid na een officiële mededeling. 'Het BOIC bevestigt dat, op 3 augustus, de zwemster Fanny Lecluyse, na een voorval van ongepast gedrag, naar huis is teruggekeerd voor het einde van de Olympische Spelen van Londen. Deze beslissing werd genomen in samenspraak met de Team Leader van het zwemmen en de ouders van de zwemster.'

Fanny Lecluyse. Beeld epa
Fanny Lecluyse.Beeld epa
Meer over