ONVZ verlaagt premie vrije keuze basisverzekering

Zorgverzekeraar ONVZ verlaagt de basispremie volgend jaar. De premie voor de vrije keuze basisverzekering bedraagt in 2014 96,51 per maand. De premie voor de aanvullende verzekeringen blijft net als de dekking gelijk. De verzekeraar, die volgens diverse onderzoeken tot de beste van Nederland hoort, blijft ook in 2014 garanderen dat patiënten zelf hun arts of ziekenhuis mogen kiezen.

null Beeld ONVZ
Beeld ONVZ

De premie voor de vrije keuze basisverzekering is komend jaar 9,70 euro per maand lager. De premie en de dekking van de aanvullende verzekeringen blijft gelijk. De verzekeraar gaat hiermee in tegen de trend van stijgende premies en afnemende dekking. Ook de premie voor de ONVZ tandartsverzekeringen stijgen in 2014 niet, terwijl de ongevallendekking is vertienvoudigd.

"We verlagen de premie voor de basisverzekering, maar dat is wel de minst belangrijke reden om voor ONVZ te kiezen", zegt Erno Kleijnenberg, bestuursvoorzitter van ONVZ Zorgverzekeraar. "Bij ons mogen verzekerden zelf bepalen in welk ziekenhuis en door welke arts hij of zij zich laat behandelen."

Concurreren
ONVZ is een restitutieverzekeraar, wat betekent dat verzekerden zelf kunnen kiezen naar welk ziekenhuis ze gaan en door welke arts ze zich laten behandelen. Dit is een belangrijk principe waar ONVZ ook in 2014 niet afwijkt.

Maar met de nieuwe premiecijfers bewijst de zorgverzekeraar ook op prijs te kunnen concurreren met naturaverzekeraars. De meeste verzekeraars vergoeden de zorgkosten alleen als verzekerden zich laten behandelen bij ziekenhuizen en artsen met wie de verzekeraar een contract heeft.

Transparant
Deze transparante aanpak heeft ertoe geleid dat ONVZ de afgelopen jaren in diverse onafhankelijke onderzoeken over de klanttevredenheid van verzekerden boven aan eindigde. De verzekeraar uit Houten viert dit jaar zijn 80-jarige bestaan.

Meer over