Ontvoerders dreigen Duitsers te doden

DUBAI (ANP) - De ontvoerders van twee Duitsers in Irak dreigen het duo te vermoorden als Duitsland niet binnen 72 uur zijn samenwerking met Irak beëindigt. Dat meldde de Arabische nieuwszender Al Jazeera dinsdag.

De zender toonde een nieuwe videoboodschap van de kidnappers. De ontvoerders eisen ook dat Berlijn zijn ambassade in Bagdad sluit. De Duitse technici waren vorige week in de Noord-Iraakse stad Baiji ontvoerd.

De zender toonde een nieuwe videoboodschap van de kidnappers. De ontvoerders eisen ook dat Berlijn zijn ambassade in Bagdad sluit en dat alle Duitse bedrijven Irak verlaten. De boodschap droeg de datum 29 januari. De Duitse technici waren vorige week dinsdag in de Noord-Iraakse stad Baiji ontvoerd. Zij werkten op een industrieel complex bij een olieraffinaderij.

Al Jazeera toonde vrijdag een eerste videoband van de twee waarop zij hun regering vroegen zich in te spannen voor hun vrijlating. De ontvoerders noemen zich de Brigade van Ansar Al Tawheed Wa Sunna.

De 43-jarige archeologe Susanne Osthoff was in november de eerste Duitse staatsburger die in Irak werd ontvoerd. Haar vrijlating krap een maand later is nog altijd in nevelen gehuld. Waarschijnlijk heeft de Duitse regering losgeld betaald voor de tot de islam bekeerde en al jaren in Irak wonende Osthoff.

Meer over