Ontslag directeur Chasse in beraad

De Raad van Commissarissen van het Chassé Theater in Breda is tegen het ontslag van Reg ten Zijthoff als directeur van het Bredase theater....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Vorige week liet de gemeenteraad van Breda weten geen vertrouwen meer in Ten Zijthoff te hebben. Wethouder Van Os besloot daarop aan te dringen op het ontslag van de theaterdirecteur. De gemeente Breda is de enige aandeelhouder van het Chassé Theater.

De Bredase gemeenteraad verwijt Ten Zijthoff stelselmatige tegenwerking in het overleg over de toekomst van het verlieslijdende theater. De gemeente zou graag zien dat de horeca-exploitatie van het Chassé Theater wordt overgenomen door congrescentrum Het Turfschip. Ten Zijthoff, die namens het Chassé Theater de onderhandelingen daarover voerde, heeft deze naar de mening van de gemeenteraad stuk laten lopen.

De Raad van Commissarissen is het met die opvatting oneens en vindt dat de directeur niets te verwijten valt. Ook de VSCD, de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties heeft zich tegen het ontslag gekeerd.

Meer over