NieuwsADE

Onrust bij optreden Martin Garrix : zo'n 130 personen naar EHBO na spuiten pepperspray

Zo’n 130 feestgangers hebben zich tijdens een show van Martin Garrix bij de EHBO gemeld omdat ze last hadden van pepperspray. Volgens de politie zijn mensen met de bijtende stof in hun gezicht gespoten en beroofd. Ook waren er zaterdagochtend vroeg vechtpartijen bij de RAI Amsterdam, waar de beroemde dj een feest gaf op het Amsterdam Dance Event.

DJ Martin Garrix tijdens een eerder optreden. Beeld AP
DJ Martin Garrix tijdens een eerder optreden.Beeld AP

Bij die opstootjes moest de politie een wapenstok gebruiken om de vechtersbazen uit elkaar te halen. Daarbij keerden mensen zich ook tegen de politie. De politie moest opnieuw de wapenstok trekken om de menigte op afstand te houden. Daarna keerde de rust terug.

Vorig jaar werd ook gespoten met pepperspray tijdens ADE, onder meer ook bij een optreden van Martin Garrix. De politie vermoedt dat het een trucje was van zakkenrollers. Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen dit jaar zijn beroofd. De politie roept op aangifte te doen.

Een woordvoerder van het Amsterdam Dance Event noemt de gebeurtenissen in de RAI ‘buitengewoon vervelend’. ‘Je ziet dit helaas vaker, vorig jaar ook vier keer op ADE. Criminelen misbruiken het feit dat er veel mensen dicht op elkaar aan het feesten zijn.’

Volgens de zegsman wordt iedereen bij binnenkomst gefouilleerd. ‘Helaas kunnen we nooit helemaal voorkomen dat mensen iets mee naar binnen nemen.’

Garrix staat zaterdag opnieuw in de RAI, vanaf 17.00 uur. Dit keer is het een feest voor alle leeftijden. Voor zover bekend zijn er afgelopen week nog niet eerder incidenten geweest met pepperspray tijdens ADE.

Meer over