Onno Hoes weet zijn atletische postuur efficiënt te etaleren

Cécile Narinx en Arno Kantelberg geven elke week ongevraagd maar gratis stijladvies aan bekende mensen.

Cécile Narinx & Arno Kantelberg
Albert Verlinde en Onno Hoes. Beeld anp
Albert Verlinde en Onno Hoes.Beeld anp

Cécile:
Ik heb weinig verstand van herenmode, maar waag me vandaag toch aan het recenseren van de uitdossing van Albert Verlinde, 's lands showbizzdominee. Daar waag ik me aan omdat ik a) in de afgelopen jaren veel heb opgestoken van Meester Kantelberg en b) omdat Verlinde sinds dat akkefietje dat we niet meer zullen noemen naadloos past in de eregalerij naast Hillary Clinton en Victoria Beckham. 'But if you love him / you'll forgive him / stand by your man': Tammy Wynette zong het al.

Aan Alberts outfit af te lezen komt hij niet zo gek vaak in Maastricht. En als hij er al is, laat hij zich klaarblijkelijk niet adviseren door de lokale herenmodezaken. Waar het jasje al vandaan komt, het zal niet oet Mestreech zijn. Het riekt eerder naar Tilburg - Broekhoven om precies te zijn, naar een kleine nering die Rojami's heet. De reden dat Albert het draagt is waarschijnlijk omdat hij naar de première ging van de K3-film Dierenhotel, en met het jasje een ode wilde brengen aan de grote katachtigen. Dat hoop ik althans.

Met het zwarte hemd is weinig mis. De suffe jeans daarentegen verdient het niet een avond mee uit te gaan. Het is bijna normcore, maar ik betwijfel of dat de bedoeling was. De DSquared-sneakers, uit de collectie van de gay as Christmas-broers Dan en Dean Caten, zijn wel erg jong en wild. En een tikje voetballer. Maar vooruit, als saluutje aan de homogemeenschap toch ook weer sympathiek.

Cécile Narinx is hoofdredactrice van Harper's Bazaar.

Albert Verlinde. Beeld anp
Albert Verlinde.Beeld anp

Arno:
Het was eergisteren de Dag van de Openbare Ruimte en vandaag is het Internationale Coming Out-dag. Tja, er wordt in Nederland elke dag wel een sector in het zonnetje gezet, dus het verraste me niet dat er laatst in Maastricht een Flikkerdag werd gehouden. Liefst 95 duizend enthousiastelingen werden door burgemeester Onno Hoes verwelkomd, een recordaantal. Ik zat me nog te verbazen over dat aantal, toen ik doorkreeg verkeerd gelezen te hebben. Het betrof hier Flikkendag, een dag over die politieserie van de TROS, wat me ineens een stuk minder gezellig leek dan een flikkerdag.

De 53-jarige Onno Hoes toonde zich hoe dan ook keurig gesoigneerd. Hij is wat slanker gesneden dan zijn echtgenoot en dat weet hij uit te munten in lijnen die zijn atletische postuur efficiënt etaleren. De boorden van zijn overhemd draagt hij altijd cut away, wat slim is, want de horizontale lijn van zo'n boord breekt de verticale lijn van de smalle kersenpit. De stropdas hierboven is wat rechttoe-rechtaan geknoopt, maar dat is uitzonderlijk; meestal st(r)opt hij daar meer liefde in. Mag ik voor het maximale effect een dun horizontaal streepje adviseren voor de das?

De manchetten zijn knap op lengte, waarvoor mijn dank, en het kapsel is kort en verzorgd. De burgemeester moet dat wel goed blijven monitoren, want een kuifje ligt op de loer en dat moet hij niet willen - één Fido Dido op deze wereld is genoeg.

Arno Kantelberg is hoofdredacteur van Esquire.

undefined

Onno Hoes. Beeld anp
Onno Hoes.Beeld anp
Meer over