Online het schip in

Het Duitse bedrijf Ocean24 claimt dat 60 tot 70 procent van alle Europese veerverbindingen op zijn website te boeken zijn....

Op de site is Europa in blokken verdeeld en na het aanklikken van een blok komen de verbindingen in dat deel van Europa op het scherm. Niet alle blokken zijn met verbindingen gezegend. IJsland isbijvoorbeeld niet bereikbaar per veerboot.

Ocean24 hoopt dat er ook daadwerkelijk geboekt gaat worden. Sinds maart is dat mogelijk.

Na het aanklikken van de gewenste haven moet een menu doorlopen worden. Ocean24 wil bijvoorbeeld graag weten of het een hut moet reserveren en voor hoeveel personen. Ook dient de reiziger in te vullen of hij met de auto of camper komt en om welk model het gaat. Dat laatste is van belang om bepalen hoeveel ruimte het voertuig inneemt.

Cijfers over het aantal mensen dat al een kaartje heeft gekocht, wil het bedrijf niet kwijt. Een woordvoerder verwacht dat het de komende maanden drukker zal worden.

Vooral de boekingen voor de veerverbindingen in het Middellandse-Zeegebied moeten binnenkort de omzet verhogen. Het bedrijfsplan gaat uit van honderdduizend boekingen in het eerste jaar. In 2003 rekent het bedrijf op de eerste winst.

Grote ferrymaatschappijen, die zelf ook via internet overtochten slijten, zaten aanvankelijk niet te springen om het initiatief van Ocean24. Uiteindelijk heeft het Duitse bedrijf ze toch weten te overtuigen van het nut van zijn site. Maatschappijen die geen website hebben, wilden volgens Ocean24 snel en graag meewerken.

Meer over