Ongeluksbus reed te hard

De chauffeur van de bus die vrijdag in Duitsland verongelukte, reed te hard. Dat heeft de Duitse politie bekendgemaakt. De bestuurder zou op het deel van de snelweg bij Manching in Oberbayern 100 kilometer per uur hebben gereden....

In de bus zaten 49 Nederlanders die op weg waren naar de Wörther See in Oostenrijk. Het voertuig raakte de vangrail en kantelde. Een Nederlandse vrouw overleed en 39 mensen raakten gewond.

In ziekenhuizen in Duitsland lagen zondag nog 25 gewonden. Zes verblijven op de afdeling intensive care. Twee van hen zijn er slecht aan toe. Voor zover de hulporganisatie Eurocross bekend, was hun toestand stabiel.

Tien slachtoffers zijn zaterdag met het vliegtuig overgebracht naar Nederland. Ze werden in eerste instantie opgenomen in het Utrechtse Calamiteitenhospitaal. Zes van hen zijn weer thuis. De overige vier zijn overgebracht naar ziekenhuizen elders in het land. Ze verkeren in redelijk goede gezondheid.

Recente busongelukken waren voor de vakorganisatie FNV Bondgenoten het afgelopen weekeinde aanleiding haar zorg te uiten over het chauffeursbeleid van veel Nederlandse touringcarbedrijven.

Zij zouden gekwalificeerde buschauffeurs inruilen voor oproepkrachten of Belgisch personeel om goedkoper te kunnen werken, wat ten koste kan gaan van de veiligheid.

Meer over