Ongeluk met bus kan zijn veroorzaakt door chauffeur

Onoplettendheid van de chauffeur was waarschijnlijk de oorzaak van het ongeval met een Nederlandse bus in Duitsland, waarbij afgelopen vrijdag twee Limburgse scholieren om het leven kwamen....

Volgens onderzoek had de bus geen klapband en speelden een wegversmalling en slecht wegdek geen rol. De chauffeur reed niet te hard. Het technisch onderzoek van de bus is nog niet afgerond.

Het ziet ernaar uit dat de dubbeldeksbus met de rechterwielen in de berm is geraakt. De 24-jarige chauffeur uit Aken probeerde vergeefs de bus op de weg terug te krijgen. Deze begon te slingeren en kantelde van het steile talud.

Op de desbetreffende plek was de weg wegens werkzaamheden versmald. Het verkeer moest de vluchtstrook op. De vangrail ontbrak. Tussen weg en gras was tien centimeter hoogteverschil.

De bus bracht 59 scholieren en acht begeleiders naar Oostenrijk voor een skivakantie. Van de negen gewonden liggen drie nog in Duitse ziekenhuizen. Zij komen vóór Pasen naar Nederland. De stoffelijke overschotten van een meisje van veertien uit Sittard en een meisje van vijftien uit Schinnen worden vandaag naar Nederland gebracht. Hun school, de Albert Schweitzer-scholengemeenschap, houdt morgen een herdenkingsdienst. Vanaf vandaag liggen condoleanceregisters in de school en het gemeentehuis.

Meer over