Onderzoek

BEREND JAN BOCKTING

Werk aan de winkel voor de helft van de bevolking, blijkt uit een Brits onderzoekje onder vijfhonderd mannen. Meer dan één derde der mannen weet de kledingmaat van zijn vrouwelijke wederhelft namelijk niet precies, terwijl het merendeel geen enkele moeite heeft om de exacte cupmaat te noemen. Toestand.

En het wordt erger. 88 procent van de mannen heeft voor zijn partner ooit een kledingstuk in de verkeerde maat gekocht. Vijftien procent van hen heeft zelfs geen enkel idee welke schoenmaat zijn partner heeft.

Niets erger voor een vrouw dan een man die haar een te grote jurk cadeau doet, schijnt.

Maar er is hoop. 77 procent van de mannen wist exact met welk formaat borsten zijn partner is gezegend. Daarvoor komt het onderzoek zelfs met een heldere verklaring. De bh-maat is, in tegenstelling tot de omvang van andere kledingstukken, minder of zelfs niet onderhevig aan - jawel - 'fluctuaties', zeggen de mannen.

De vertegenwoordigster van dit onderzoek kan het niet laten: 'Het lijkt erop dat mannen sommige delen van het vrouwenlichaam meer aandacht geven dan andere.' 1-0 voor de vrouwen.

De mannen doen er niet moeilijk over. 'Mijn vrouw volgt altijd een dieet', aldus één van hen. 'Als ik kleding voor haar koop laat ik mijn schoonzus haar maat uitvogelen, zodat ze er niet achterkomt dat ik een cadeautje voor haar koop.' Best lief dus. 1-1.

Een cupmaat.Foto Getty

undefined

Meer over