ONDERTUSSEN IN....

BEILEN Agenten hebben op de A 28 bij Beilen indirect een kop-staartbotsing veroorzaakt. De politiemensen hadden de jacht ingezet op een hond die zich gevaarlijk op de snelweg ophield....

LONDEN Lucy, de blindegeleidehond van de Britse minister van Onderwijs, David Blunkett, zorgt voor hilariteit in het Lagerhuis. De hond is er nog niet aan gewend dat Blunkett in een regeringsbankje zit. Jarenlang bracht zij hem naar de oppositiebanken. Nog altijd heeft zij er moeite mee de juiste kant te vinden. Steeds opnieuw probeert ze de minister naar de oppositiebanken te trekken.

ALPHEN AAN DEN RIJN Het Alphense vogelpark Avifauna heeft twee pas uit het ei gekropen Amerikaanse zeearenden vernoemd naar Bill en Hillary Clinton. Het is de eerste keer dat in een Nederlandse dierentuin Amerikaanse zeearenden jongen krijgen. De zeearend staat symbool voor de VS. De ouders van de zeearenden Bill en Hillary kwamen vijf jaar geleden naar Avifauna.

SINGAPORE Een rechtbank in Singapore heeft dinsdag een man tot zes weken celstraf veroordeeld omdat hij een kat heeft doodgeslagen. De 54-jarige dader zei dat de zwerfkat zijn woning was binnengeslopen en had geprobeerd zijn tamme vogel op te eten. Daarop had hij een stuk hout gepakt en de kat doodgeslagen. De man gaf toe dat zijn reactie overdreven was, maar voerde ter verdediging aan dat hij al diverse vogels kwijt was geraakt door soortgelijke aanvallen van katten.

SEOUL Een kwade Zuid-Koreaanse bouwvakker heeft in het centrum van Seoul geld van een gebouw gegooid uit protest tegen de corruptie in Zuid-Korea. Hij veroorzaakte een verkeerschaos omdat honderden mensen het geld op straat opraapten. De man gooide in totaal 3,7 miljoen Koreaanse won, ongeveer 8 duizend gulden, uit het raam van een hotel. Op pamfletten schreef hij: 'Politici beloven voor het land te werken, maar eenmaal gekozen veranderen ze in dieven en leugenaars.' De man is door de politie aangehouden.

OSLO Door toedoen van een bezorgde Noorse horecamedewerkster is de dagopbrengst van 3500 gulden door het toilet gespoeld. De vrouw durfde 's avonds niet met het geld over straat en bewaarde het in het personeelstoilet.

Omdat ze de sleutel niet kon vinden, gooide ze de bankbiljetten door het wc-raampje. Het bundeltje kwam ongelukkig genoeg in de toiletpot terecht en de volgende gebruiker spoelde alles door. Tot opluchting van de vrouw kon het geld na vier dagen met een hark uit de opslagtank van het toilet worden gevist.

Meer over