ONDERTUSSEN IN...

LONDEN Een rat in verregaande staat van ontbinding heeft deze week de ontploffing van een vierhonderd jaar oud Brits landhuis veroorzaakt....

MELBOURNE Een urinerende Australische man is dodelijk getroffen door een afgeknapte boomtak. De man stond te plassen in de bosjes van een park in Melbourne, toen de tak met een doorsnee van een halve meter op zijn hoofd terecht kwam.

ROME Zesduizend Italianen die zich voordeden als invalide zijn gesnapt bij een controle onder ontvangers van oorlogspensioenen. Inspecteurs van het ministerie voeren tot maart 1998 extra controles uit onder 150 duizend mensen. De

meeste nepinvaliden stonden ingeschreven in het zuiden van Italië.

VICTORIA FALLS Een Duitse man is in Zimbabwe vrijgesproken van de schuld voor de dood van een Australische vrouw, die op 23 april omkwam toen het door hem bestuurde busje in botsing kwam met een olifant. Het ongeluk gebeurde 's avonds in het centrum van Victoria Falls. Olifanten zijn ondanks hun omvang in het donker nauwelijks zichtbaar. Een rechter oordeelde dat van een buitenlandse chauffeur niet verwacht kan worden dat hij midden in een stad bedacht is op een olifant die plotseling opduikt.

LONDEN Een Britse slager heeft deze week met afgrijzen toegekeken hoe zijn volledige dagopbrengst door de gehaktmolen werd gehaald. De man had aan het eind van de dag 840 pond in de molen verstopt. Toen hij de volgende dag terugkwam, zag hij nog net hoe zijn 70-jarige vader de machine aanzette. Het lokale postkantoor heeft de vermalen biljetten omgeruild voor nieuwe. Aan de klanten die met cheques hebben betaald, is gevraagd opnieuw te betalen.

IJSSELSTEIN Een 15-jarige jongen uit IJsselstein heeft zonder het te weten vijf weken lang met een windbukskogeltje in zijn hoofd rondgelopen. Het projectiel werd vorige week ontdekt bij de kapper. De huisarts heeft het kogeltje daarna verwijderd. Het slachtoffer bracht op 27 maart reclameblaadjes rond toen hij plotseling een scherpe pijn aan zijn hoofd voelde. Hij dacht dat hij geraakt was door een steentje, maar zag niemand die gegooid zou kunnen hebben en besteedde er verder geen aandacht aan. Een 17-jarige plaatsgenoot heeft intussen bekend dat hij de buks vanuit een raam op de jongen had gericht en per ongeluk de trekker overhaalde.

ISTANBUL De Turkse luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines heeft twee van haar piloten ontslagen omdat ze op 4 april tijdens een vlucht van Bangkok naar Istanbul met elkaar op de vuist gingen in de cockpit. Ze kregen tijdens de vlucht ruzie over de vluchtgegevens. Op het moment dat de twee elkaar te lijf gingen, vloog het toestel met 240 passagiers op 3500 meter hoogte.

TILBURG Een 13-jarige bezoeker van een McDonald's-restaurant in Tilburg heeft een klap gekregen omdat hem een boer ontschoot. Een man ergerde zich aan het gedrag van de jongen en vroeg hem of hij dat thuis ook deed. Vervolgens deelde hij een oorvijg uit. De moeder van de jongen heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Meer over