ONDERTUSSEN IN...

EXMOUTH De ouders van een twee weken oude baby hebben hun dochtertje in een metalen gereedschapskist gestopt om haar te beschermen tegen de cycloon Vance, die maandag over het Australische stadje Exmouth raasde....

NIEUWEGEIN De politie van Nieuwegein heeft een 51-jarige Utrechter opgepakt die jarenlang spijkerbroeken heeft gestolen om zijn seksuele behoeften te bevredigen. De politie betrapte de man in december vorig jaar toen hij uit de kleedkamer van een zwembad in IJsselstein een spijkerbroek ontvreemdde. Uit het onderzoek dat daarop volgde, bleek dat de Utrechter al sinds 1986 spijkerbroeken uit kleedruimtes van zwembaden stal. In zijn woning trof de politie tweehonderd broeken aan. In veel gevallen zaten er nog geld en persoonlijke eigendommen in de zakken. Na overleg met de eigenaren en justitie zijn de broeken overgedragen aan het Leger des Heils.

LONDEN Een Britse spoorwegmaatschappij heeft woensdag, op de dag dat ze bekend maakte voortaan alle treinen op tijd te laten rijden, vier stations overgeslagen om op tijd op andere stations te kunnen arriveren. Verbaasde treinreizigers zagen hoe de trein van Ramsgate naar Londen hun stations zonder te stoppen passeerde. De maatschappij ontkent dat de beslissing om door te rijden te maken had met de belofte dat de treinen altijd op tijd zouden rijden.

OSLO Om te onderzoeken wat er gebeurt als een raket in dichtbebost gebied terechtkomt, heeft het Noorse leger een heel bos verplaatst. Het probleem van het leger was dat er op het militaire oefenterrein Hjerkinn, in de bergen in Zuid-Noorwegen, geen boom te bekennen was. Om de test toch te kunnen uitvoeren heeft de legerleiding besloten voor 26 duizend gulden een zevenhonderd bomen tellend bos aan te kopen. De bomen zijn gekapt en per vrachtwagen overgebracht naar het honderd kilometer verderop gelegen oefenterrein.

NIJMEGEN Een 43-jarige man uit Nijmegen is afgelopen weekeinde zijn Rolls Royce kwijtgeraakt nadat deze twee keer in de brand was gestoken. Zaterdagnacht ontdekte de man dat de auto voor zijn deur in lichterlaaie stond. Op de motorkap lag een brandende jerrycan met benzine. De man deed aangifte bij de politie. De volgende nacht belde de politie uit Berlicum de man wakker: zijn kostbare auto was in de Brabantse plaats nu geheel uitgebrand gevonden. De man had niet gemerkt dat zijn auto ondertussen gestolen was.

Meer over