Ondertussen in...

LONDEN Een oude gewonde hond die in een snelstromende rivier in Noord-Engeland was gevallen, is gered door een zeehond. Ooggetuige Chris Hinds zag dat de Duitse herder, die de oever niet meer kon bereiken, plotseling door een zeehondensnuit omhoog werd geduwd....

ALOR SETAR In de Maleisische plaats Alor Setar zijn veertien moslimpaartjes opgepakt wegens knuffelen. De paartjes waren handtastelijk tijdens het bekijken van een film in de bioscoop. Ze werden gesnapt door de islamitische politie. De jongeren werden aangehouden voor overtreding van de islamitische regels voor nabijheid. Voor Maleisische ongetrouwde moslims is knuffelen verboden. Er staat een straf op van maximaal twee maanden cel en een boete.

SKYE De Schot John MacLeod heeft zijn bergketen Black Cuillins verkocht aan een rijke Amerikaan. MacLeod had geld nodig om het dak van zijn familiekasteel te laten repareren. De Schot had zijn door wandelaars en bergbeklimmers geliefde keten eerst aangeboden aan de Britse staat en natuurbeschermingsorganisaties, maar die wilden geen 10 miljoen euro neerleggen. Het kasteel van de MacLeod-clan is het langst bewoonde kasteel van Groot Brittannië.

BREDA Een bende dieven heeft in de buurt van Breda al honderden kilo's asperges gestoken. Volgens de gedupeerden gaat de bende zeer professioneel te werk. De illegale stekers vernielen geen aardeblokken, en weten precies waar de dikste asperges zitten. Dikke asperges leveren vijf euro per kilo op.

ANCHORAGE Biologen in Alaska hebben per ongeluk een bos in brand gestoken. De biologen waren bezig met een veldstudie naar de overlevingskansen van elandkalfjes. Een agressieve moedereland probeerde een van de onderzoekers aan te vallen. Zoals gebruikelijk in dergelijke omstandigheden gooide een collega een rotje om het beest weg te jagen. Het rotje veroorzaakte vlammen op een stuk droge grond. De biologen probeerden de vlammen te doven, maar moesten uiteindelijk toezien hoe 37.200 hectare natuurgebied verteerde.

Meer over