ONDERTUSSEN IN ...

PERTH Een Australische surfer is op het nippertje ontsnapt aan een aanval van een vijf meter lange witte haai. Hij liep slechts enkele schrammen op in zijn gezicht....

NEW DELHI Olifanten die hun leven lang hebben gewerkt in de Indiase oerwoudreservaten krijgen op hun oude dag pensioenrechten: goed eten, onderdak en gezondheidszorg. De regionale regering van de deelstaat West-Bengalen zei dat bij de geboden faciliteiten rekening wordt gehouden met het goede gedrag van de dieren. Doorgaans worden olifanten als zij te oud zijn om te werken naar het oerwoud teruggestuurd of afgemaakt.

MOSKOU Ontploffende televisies hebben in Moskou alleen al 22 mensen gedood. De toestellen van inferieure kwaliteit explodeerden na aansluiting op het elektriciteitsnet, veroorzaakten zo in totaal 166 branden en richtten een schade aan van ongeveer een miljoen gulden. Het gaat om in Rusland gefabriceerde zwartwit- en kleurentoestellen van nagenoeg alle Russische merken. Al langer was bekend dat de kwaliteit niet best was, maar uit de deze week gepubliceerde gegevens van het departement voor Brandpreventie in Moskou blijkt dat de situatie ronduit alarmerend is. Hoe de situatie in de rest van Rusland is, is onduidelijk.

BIRMINGHAM Ongeveer dertien jaar lang heeft een Brits echtpaar een krokodil als huisdier gehouden. De anderhalve meter lange Amy genoot net zoveel vrijheid als ieder ander huisdier. Helaas kan zij niet langer bij haar baasjes blijven, omdat het huis te klein is. Amy moet nu naar een tehuis voor reptielen in Birmingham. Zij protesteerde heftig tegen haar verhuizing en beet bijna in de hand van de verzorger die haar kwam ophalen.

BANGKOK Een Thaise vrouw beschuldigt een dokter ervan haar in haar gezicht te hebben geslagen tijdens haar bevalling. De dokter zou niet tegen haar geschreeuw hebben gekund. Volgens de vrouw vroeg de man haar met gillen te stoppen. Toen ze dat niet deed, deelde hij een klap uit. De politie heeft de dokter gearresteerd. Hij riskeert een gevangenisstraf van een maand of een boete van 51 dollar.

UITHOORN Een 50-jarige inwoonster van Uithoorn mist sinds vorige week haar bovengenbit. Een nog onbekende man stal het gebit door een smoes op te hangen. Hij vertelde de vrouw dat hij de zwager was van een tandtechnicus waar de was geweest. De man vertelde haar dat het gebit in een verkeerde vloeistof had gelegen en met spoed moest worden schoongemaakt. De vrouw gaf haar bovengebit aan de man. Die kwam niet meer terug. De politie is een onderzoek gestart.

Meer over