ONDERTUSSEN IN...

PLANT CITY Lerares Jane Bender van de Plant City High School in Florida moet voor de rechter verschijnen, omdat ze twee konijntjes van een dag oud voor de klas heeft doodgeslagen met een schop....

BOSTON De douane heeft een bioloog aangehouden op Logan International Airport toen zij het hoofd van een zeehond aantroffen in zijn bagage. De man, die op een vlucht naar Denver wilde stappen, verklaarde de zeehond dood te hebben aangetroffen op het strand. Hij onthoofde het dier, om de kop te kunnen gebruiken als lesmateriaal. Mogelijk krijgt hij een boete van 20 duizend dollar. Het is verboden lichaamsdelen te verwijderen van dode zoogdieren.

WARSCHAU Poolse journalisten hebben zichzelf voor het rechtsgebouw in een tijgerkooi opgesloten, om te protesteren tegen het gebrek aan persvrijheid in hun land. Journalisten namen om beurten plaats in de kooi, die ze van de dierentuin in Warschau hadden geleend.

BORN/SITTARD-GELEEN In Born is onrust ontstaan na de diefstal van dertig 150 kilo wegende gietijzeren putdeksels. Vermoedelijk hebben de dieven de deksels als oud ijzer willen verkopen. Die leveren zo'n acht euro per stuk op.

Meer over