ONDERTUSSEN IN ...

EINDHOVEN Een 26-jarige Eindhovense vrouw is in paniek uit haar woning gevlucht na te zijn gewekt door geritsel onder haar bed en een vreemd luchtje....

LE HAVRE De Zweedse drankhandelaar Olev Kelt heeft cognac op wereldreis gestuurd om sneller te rijpen. Drie maanden geleden vertrok het schip Ever Reach met 54 vaten uit Le Havre richting Verre Oosten. Via het Panama-kanaal keerde de boot terug in Normandië. Deskundigen zeggen dat drie maanden rollen in het ruim en het alsmaar wisselen van de klimatologische omstandigheden de drank sneller hebben doen rijpen. In een kwartjaar reizen zou de drank evenveel aan smaak gewonnen hebben als zeven jaar in een kelder.

PARIJS Mickey Mouse, Goofy, Donald Duck en alle andere gastheren en -vrouwen van Disneyland Parijs zijn in staking gegaan uit protest tegen de behandeling die ze in hun werk ten deel valt. De ruim honderd levende poppen menen dat de leiding van het park hen als acteurs niet serieus genoeg neemt. Ze eisen erkenning voor hun theatrale act en eisen 7 procent salarisverhoging. De staking leidde tot vele kindertranen en tot woede bij hun ouders en de parkdirectie.

BERLIJN Een man heeft in de Oost-Duitse staat Brandenburg vier jaar lang onopgemerkt dood voor de televisie gezeten. Het gemummificeerde lijk werd bij toeval ontdekt in de verder leegstaande woning. De man, die nu 55 jaar zou zijn geweest, moet al in 1994 zijn overleden. Omstreeks dezelfde tijd trokken huurders uit het pand. Al die tijd heeft niemand hem gemist. Toen de huur niet meer binnenkwam, had de verhuurder het pand als leegstaand opgegeven zonder dat te controleren. Het energiebedrijf sneed om dezelfde reden na een tijdje de stroom af.

KOPENHAGEN Een Deense vrouw met een voorkeur voor mannen in uniform, heeft die passie moeten bekopen met een boete van 300 kronen (ongeveer negentig gulden). De 28-jarige Ulla Isendam verklaarde tegen de rechter dat ze geen weerstand kon bieden aan het 'lekkere kontje' van politieman Henrik Basse, zodat ze hem een teder klapje op het geuniformeerde achterwerk had gegeven. De agent was niet van haar attenties gediend. Hij nam haar mee naar het bureau en deed aangifte. Basse had in eerste instantie om een schadevergoeding van 5000 kronen gevraagd, omdat drie vrouwelijke agenten die door mannen op straat waren lastiggevallen zo'n hoog bedrag hadden gekregen. Ondanks de boete toont de vrouw geen berouw. 'Ik word nog altijd opgewonden van mannen in uniform, dus ik denk dat ik in de toekomst nog wel vaker in achterwerken zal knijpen.'

LONDEN De Britse nieuwslezer Jonathan Hill heeft tijdens een live-uitzending voor de televisie van Wales een vlieg doorgeslikt omdat hij de kijkers niet wilde ontrieven met het uit zijn mond peuteren en uitspuwen van het insect. Hill (28) voerde aan dat het uitgerekend theetijd was toen hij in beeld kwam, waardoor de kans nog groter was dat het kijkpubliek misselijk zou worden als het met zijn probleem werd geconfronteerd. Hill zei verder dat overtuigd vegetariër was en dat de vlieg het eerste vlees is dat hij in jaren heeft gegeten. 'Ik heb de smaak weer te pakken', aldus de presentator.

WELLINGTON Een specialist die een patiënt ten onrechte castreerde is daarvoor door het Nieuw-Zeelandse hooggerechtshof op de vingers getikt. De arts verwijderde in 1994 de testikels en lymfklieren van een man, na te hebben vastgesteld dat hij teelbalkanker had. De man is nu impotent en zijn huwelijk is stukgelopen. Na de operatie bleek hij geen kanker te hebben gehad. De uitspraak van het hof houdt niet in dat er disciplinaire maatregelen tegen de specialist worden getroffen. Wel moet hij een boete van 500 gulden en de proceskosten betalen.

Meer over