Ondertussen in...

MOSKOU Om brandstof voor de winter te besparen heeft het Russische elektriciteitsbedrijf bij 20 duizend wanbetalers, inclusief scholen en ziekenhuizen, de stroom afgesloten....

LONDEN De Londense politie jaagt op een man die de onbedwingbare neiging heeft bij vrouwen de vingernagels af te bijten. De verdachte benadert zijn slachtoffers op straat met complimenten over hun goed verzorgde handen en nagels. 'Vervolgens vraagt of grist hij een hand en knauwt daar één of twee nagels vanaf', aldus een politiewoordvoerder. De nagelbijter, die wordt omschreven als een grote man van ongeveer 25 jaar met stekelig rastahaar, heeft sinds december 1997 zeker zeven keer toegeslagen.

ABUJA De Nigeriaanse regering heeft een wet afgeschaft die de bevolking de afgelopen vijftien jaar verplichtte om elke laatste zaterdag van de maand de straat te vegen. Op een bijeenkomst met president Obasanjo zei de gouverneur van River State dat 'Nigerianen het schoonhuiden van het milieu als een dagelijkse roeping zien'. De wet, die van kracht werd tijdens het regime van generaal Mohammed Buhari, bepaalde dat degenen die op de laatste zaterdag van de maand tussen zeven en tien uur 's ochtends niet de straat schoonmaakten konden worden gearresteerd en beboet.

REIGATE De kleuterschool South Park in Surrey gaat zijn naam veranderen om negatieve associaties met de gelijknamige tekenfilmserie te vermijden. In de Amerikaanse serie South Park drijven vier onbeschofte figuurtjes de spot met alles en iedereen. Na de release van de bioscoopversie van South Park, waarin 399 keer wordt gevloekt, 128 keer de middelvinger wordt opgestoken en 221 geweldsscènes voorkomen, besloot het schoolbestuur om de naam te wijzigen in The Orchards - De Boomgaarden.

ALDEA DEL FRESNO De pastoor van het Spaanse Aldea Del Fresno heeft een houten Mariabeeld terug naar het atelier gestuurd omdat parochianen het te veel op een plaatsgenote vonden lijken. De pastoor erkende dat een rechtenstudente voor het beeld model had gestaan. Sommigen vonden het gewoon té goed gelukt. 'We kunnen niet tot de maagd bidden als we naar het gezicht van ons buurmeisje kijken', zei een van de parochianen.

GOTHA In de stad Gotha in de Duitse deelstaat Thüringen hebben acht koks het wereldrecord worstgrillen verbeterd. Op een vier meter lange grill bereidden de koks in een uur 2141 worsten. Het record zal worden opgenomen in het Guinness Book of Records.

Meer over