ONDERTUSSEN IN...

AHMEDABAD Mohobat Sang Gohil, een juwelier uit India, verloor op weg naar werk tweeduizend kostbare edelstenen. Toen hij de weg door de weilanden terug nam om te gaan zoeken, bleek het zakje met stenen spoorloos....

RENFREWSHIRE Jim en Isabel Ballantyne uit Schotland zijn erg geschrokken van een zwaan, die middenin de nacht door hun gesloten raam naar binnen vloog en op het bed landde. 'Waarschijnlijk zag hij ons raam, vanwege de weerspiegeling, aan voor een vijver', denkt Jim Ballantyne. Ondanks alle glasscherven was de zwaan nauwelijks gewond.

BOEKAREST Een team van Roemeense en Amerikaanse artsen is er in geslaagd bij een vrouw een reuzentumor van tachtig kilo te verwijderen. De operatie duurde ongeveer tien uur. De 47-jarige Lucica Bunghez was aan bed gekluisterd vanwege de tumor, die twee keer zoveel woog als haar lichaam, en haar rug, middel en heupen bedekte. Volgens de leider van het operatieteam maakt ze het goed.

VANCOUVER Mike Rowe is aangeklaagd door Microsoft. De 17-jarige student gebruikt de domeinnaam www.mikerowesoft.com voor zijn website-ontwerpbureau. Rowe ontving een brief van advocaten van de softwaregigant waarin stond dat hij inbreuk maakt op het copyright van Microsoft. Rowe schreef terug dat hij wel enige compensatie verlangt. Hij eist 10.000 dollar in ruil voor de domeinnaam. Een advocaat heeft aangeboden Rowe gratis bij te staan in het conflict. Rowe zegt het voornamelijk amusant te vinden dat Microsoft zoveel drukte maakt.

SHANGHAI Twee geliefden hebben de middelbare school aangeklaagd waar zij vorig jaar hun eindexamen haalden. De school heeft een video over 'onbetamelijk gedrag', waarop het stel zoenend te zien is, vertoond aan andere scholieren. Sindsdien worden de twee nagewezen en uitgelachen. Zij eisen vijfduizend yuan (ongeveer vijfhonderd euro) smartengeld en excuses van de school. De school vindt de aanklacht onterecht, het vertonen van de beelden zou een gelegitimeerde manier van educatie zijn.

Meer over