Onbevangen Sliedrecht maant lachers tot ernst

Een stunt tegen VVC zat er zaterdagmiddag niet in voor de volleybalsters van debutant Sliedrecht Sport. In een aantrekkelijk duel bezorgde hij de thuisploeg wèl ruim anderhalf uur handenvol werk: 15-8, 17-16 en 15-10....

Van onze volleybalmedewerker

VUGHT

Om de promotie van Sliedrecht Sport is in de volleybalwereld maandenlang besmuikt gegniffeld. In feite was de ploeg vijfde keus. Eén team mocht reglementair niet promoveren en de drie verenigingen die daarna in aanmerking kwamen, bedankten voor de eer.

Versterkt met twee voormalige speelsters van Brevok werd de jonge formatie de revelatie van de competitie tot nu toe. Zo werden Animo en Sudosa overtuigend met 3-0 verslagen. Ook tegen VVC verraste de ploeg van Hoogerwerf met fris combinatiespel. Een opmerkelijk aandeel daarin hadden Rebekka Kadijk en Karin Broeken, allebei nog pas zestien jaar. Opvallend was ook de netverdediging van de debutant. De tamelijk kleine speelsters slaagden er bijna steeds in om een remmend blok te formeren.

De tweede spelfase was het aantrekkelijkst. Onder aanvoering van de door VVC vrijwel niet af te stoppen Hanneke van Leusden had Sliedrecht bij 11-14 de verrassende setwinst binnen handbereik. Leunend op het inzicht van international Erna Brinkman kon VVC deze marathonset met veel fortuin via 17-16 toch nog naar zich toe trekken.

Sliedrecht-coach Hoogerwerf typeerde de wedstrijd na afloop als 'een reeks van ideale leermomenten. Wij schoten tekort in de verwerking van de opslag van VVC. Verder hebben we wederom bewezen dat we in de eredivisie thuishoren. Als we ons zo blijven ontwikkelen kunnen we dit seizoen al aansluiting krijgen bij de middenmoot.'

Standen: eredivisie vrouwen: Martinus 3-6, Pollux 4-6, VVC 2-4, AMVJ 2-4, Volco 2-4, Sliedrecht Sport 4-4, Olympus 1-2, Brevok 5-2, Sudosa 4-0, Animo 5-0.

Eredivisie mannen: Dynamo 5-10, Zwolle 5-10, Capelle 3-6, Brevok 4-6, ZVH 5-6, AMVJ 5-6, Radius 5-2, VVC 6-2, Expalvo 6-2, Sudosa 6-0.

Meer over