Onbevangen Sliedrecht komt tegen AMVJ kracht tekort

Voor de aanvang van de volleybalcompetitie ontving iedere ploeg uit extra sponsor- en televisiegelden een bonus van 45 duizend gulden....

Van onze volleybalmedewerker

SLIEDRECHT

Daarnaast kreeg iedere speelster een abonnement voor een uur extra krachttraining. Bovendien kan trainer Jac Hoogerwerf voor het eerst beschikkken over een volledige selectie van twaalf merendeels zeer jonge speelsters.

Tijdens de seizoensouverture tegen AMVJ (1-3) toonde Sliedrecht zich een homogene, makkelijk combinerende ploeg, die technisch en tactisch gelijkwaardig was aan het geroutineerde AMVJ. De meeste Sliedrechtse tieners bleven zaterdag op de bank, behalve uitgesproken talenten als Rebecca Kadijk (17) en Tessa de Gruijter (16).

In de sfeerrijke sporthal De Stoep ging Sliedrecht tot 10-4 in de tweede set verrassend aan de leiding. Bij die stand blesseerde AMVJ-spelverdeelster Petra Groenland zich. De onderbreking die volgde, werd Sliedrecht volgens trainer Hoogerwerf fataal. 'Onze meiden zagen ineens een reële kans om te winnen van een sterker geachte tegenstander. Dat gevoel werkte blijkbaar verlammend.'

Onder leiding van een vrijwel niet af te stoppen Lisette van de Ven kwam het chaotisch gestarte AMVJ sterk terug. De Amstelveense vrouwen profiteerden vooral van een surplus aan lengte en kracht.

Gaandeweg kreeg Van de Ven meer steun van Jolanda Elshof en van de weer opgetrommelde ex-international Sandra Wiegers, die aanvankelijk gestopt was: 16-14, 12-15, 7-15, 2-15.

De nieuwe AMVJ-trainer Jo Rullens bevond zich onopvallend tussen het publiek, omdat hij een conflict heeft met zijn bestuur. Al drie weken geleden werd hij vervangen door de nog onervaren John Stubbe. Rullens weigert de hem aangeboden functie van assistent-coach, omdat die een forse korting inhoudt op het contractueel overeengekomen honorarium.

Standen: eredivisie mannen: ZVH 1-2, Dynamo 1-2, Capelle 1-2, Vrevok 1-2, wolle 1-2, Sudosa 1-0, Martinus 1-0, Brevok 1-0, AMVJ 1-0, Eksp. 1-0.

Eredivisie vrouwen: Pollux 1-2, Olympus 1-2, AMVJ 1-2, VVC 0-0, Volco 0-0, Martinus 0-0, Facopa 0-0, Sliedrecht 0-1, Sudosa 1-0, Zaanstad 1-0.

Meer over