OM wil getuigen horen over dood studente Van der Stap

Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat er drie deskundigen nader worden gehoord over de doodsoorzaak van de Rijswijkse student Anneke van der Stap. Het gaat om twee pathologen en een radioloog. De aanklagers in hoger beroep hebben dat verzoek dinsdag neergelegd bij het gerechtshof in Den Haag.

redactie
Ron P. en zijn advocaat Ruud van Boom (R) in de Haagse rechtbank Beeld anp
Ron P. en zijn advocaat Ruud van Boom (R) in de Haagse rechtbankBeeld anp

Voor de rechtbank, die verdachte Ron P. vrijsprak, kwam niet vast te staan hoe Van der Stap precies om het leven kwam. Wel concludeerden de rechters dat ze door een misdrijf was omgekomen, maar het overtuigende bewijs ontbrak dat P. dat had gedaan. Het OM wil dat de 3 deskundigen op zitting met elkaars verklaringen worden geconfronteerd,

Ook wil het OM dat twee mannen, die met verdachte Ron P. vastzaten, nader worden gehoord. Zij zouden belastend over P. kunnen verklaren. Een van hen is al eerder gehoord. Een tweede man meldde zich bij de politie na de vrijspraak van P. in deze zaak bij de rechtbank. Het hof neemt daarover dinsdagmiddag een besluit.

Het OM eiste voor de rechtbank in de zaak-Van der Stap, die in 2005 dood werd gevonden langs het Jaagpad in Rijswijk, levenslang tegen de verdachte. De aanklagers gingen in beroep tegen de vrijspraak. De rechter sprak P. ook vrij van de diefstal van spullen van Van der Stap. Hij had onder meer een USB-stick en een externe harde schijf van haar in zijn bezit. Ongeveer 2,5 uur na het laatste levensteken van de studente, chipte hij met haar pas.

Op 11 juli stapte Van der Stap op de trein van Enschede naar Den Haag. Op camerabeelden is te zien dat zij wel in Den Haag is aangekomen. Wat daarna precies is gebeurd, heeft het onderzoek niet voldoende duidelijk kunnen maken.

P. kreeg eerder in de geruchtmakende Puttense moordzaak 15,5 jaar cel opgelegd. Net is de moordzaak Van der Stap heeft de moord op de stewardes Christel Ambrosius altijd ontkend.

Meer over