OM: geen cassatie zaak Anneke van der Stap

Het Openbaar Ministerie gaat de veroordeling van Ron P. tot 4,5 jaar cel voor doodslag op de Rijswijkse studente Anneke van der Stap niet aanvechten bij de Hoge Raad. Na het bestuderen van de uitspraak die het gerechtshof in Den Haag vorige week dinsdag deed, ziet het OM onvoldoende aanknopingspunten voor een kansrijke cassatie.

Inzetje: Ron P. Beeld anp
Inzetje: Ron P.Beeld anp

De aanklager had bij het hof een levenslange gevangenisstraf tegen P. geëist voor moord op de studente. De Hoge Raad kijkt uitsluitend of het recht juist is toegepast, dan wel of de procedures op de juiste wijze zijn gevolgd. Dat is volgens het OM het geval, meldt de organisatie vandaag.

Het hof vindt een vooropgezet plan van P. niet bewezen. Daarom pakte de straf veel lager uit, dan de levenslange celstraf die was geëist.

P. werd eerder al veroordeeld voor de moord op stewardess Christel Ambrosius in de zogenoemde Puttense moordzaak.

Anneke werd in 2005 dood gevonden langs het Jaagpad in Rijswijk. P. had direct de schijn tegen. Toch werd hij in september 2012 vrijgesproken, omdat overtuigend bewijs volgens de rechtbank Den Haag ontbrak. Voor het hof staat wel vast dat de veroordeelde de studente heeft gedood.

Meer over