NieuwsZiekenhuizen

OLVG fungeert als ‘opvanghuis’ voor patiënten MC Slotervaart

Het Amsterdamse ziekenhuis OLVG, locatie West, heeft extra spreekuren ingesteld om patiënten van het failliete MC Slotervaartziekenhuis op te vangen en vragen te beantwoorden.

Protestdemonstratie naar aanleiding van het sluiten van het MC Slotervaartziekenhuis. Beeld Harry Cock
Protestdemonstratie naar aanleiding van het sluiten van het MC Slotervaartziekenhuis.Beeld Harry Cock

Steeds meer patiënten melden zich aan bij poliklinieken van het Amsterdamse stadsziekenhuis OLVG, om hun afspraken van het Slotervaart over te zetten. De poliklinieken van het Slotervaart zijn open tot vrijdag 23 november. ‘Maar mensen die daar binnenkort een afspraak hebben staan, gaan zelf al op zoek naar een ander ziekenhuis’, zegt de persvoorlichter van het OLVG.

OLVG West en Slotervaart liggen dicht bij elkaar. Daarom wil deze locatie de gedupeerden helpen. ‘Veel patiënten weten niet waar zij aan toe zijn. Wij willen duidelijkheid bieden en onrust wegnemen.’

Donderdagavond tussen 17.00 uur en 20.00 uur werken medisch specialisten van het OLVG langer door om patiënten van Slotervaart te adviseren. Ook volgende week zijn er extra spreekuren gepland, op woensdag- en donderdagavond tussen 17.00 uur en 20.00 uur. Het ziekenhuis houdt de behoefte aan avondspreekuren in de gaten en zal daarop inspelen. De verwachting is dat veel mensen zich zullen aanmelden.

Vanaf woensdagochtend 8.00 uur kunnen patiënten zich telefonisch inschrijven voor de spreekuren, mits zij een verwijzing hebben van hun arts bij het Slotervaartziekenhuis.

Meer over