Olaf Hussein (31), modeontwerper

Smaakmaker Olaf Hussein (31), modeontwerper.

null Beeld null

'Objects in mirror are closer than they appear', waarom deze tekst op je T-shirt?

'Het T-shirt komt uit mijn eigen collectie die is geïnspireerd op de film Paris, Texas van de Duitse regisseur Wim Wenders. De tekst staat in autozijspiegels en keert steeds terug in de film. De manier waarop deze film geschoten is, blies mij echt omver. Het is een tijdloze film qua beeld, hoewel hij in 1984 is gemaakt. Ik hoop dat mensen onze kleren nog seizoenen lang dragen en dat ons merk daardoor net zo tijdloos blijft als deze film.'

Hoe blijf jij vernieuwend?

'Bij de mannencollectie is dat steeds weer spannend. Bij mannen houd je de klassieke pasvorm. Een overhemd kan een ander printje hebben, maar het blijft een overhemd. Ik ga vaak naar tweedehandswinkels om te kijken hoe ze vroeger zakken, naden en ritsen positioneerden. Dat probeer ik te vertalen naar iets nieuws'.

Waarmee ben je op dit moment bezig?

'Een vrouwencollectie. Vrouwenkleding wordt steeds mannelijker, dat vind ik interessant. Bij vrouwen spelen klassieke pasvormen een minder grote rol, waardoor je meer kunt experimenteren dan bij mannenkleding. En bij vrouwen tellen trends mee. Het is spannend te zien wat ze willen dragen'.

MIJN STIJL

Ontbijt: 'Na het sporten in de Vondelgym in Amsterdam haal ik graag een havermoutontbijt met kaneel en vers fruit. Het beste moment van de dag'.

Wil naar: 'Tokio, een stad zonder grenzen op mode-gebied. De inwoners hebben een unieke stijl en hebben daar veel geld voor over, daar kunnen Nederlanders nog wat van leren.'

Meer over