Ogbeche bezorgt veerkrachtig Cambuur punt in Den Haag

SC Cambuur heeft zaterdag dankzij Bartholomew Ogbeche een punt overgehouden aan het uitduel met ADO Den Haag. De club uit Leeuwarden kwam twee keer op achterstand, maar de Nigeriaanse spits herstelde even zo vaak het evenwicht: 2-2.

null Beeld anp
Beeld anp

ADO moest het stellen zonder topscorer Michiel Kramer. De spits, dit seizoen al goed voor elf doelpunten, zat een schorsing uit. ADO liet het gemis echter niet blijken. Dion Malone stuurde Mike van Duinen al na 26 seconden met succes de diepte in. Lucas Bijker greep slecht in en Van Duinen schoot simpel de 1-0 binnen. Daardoor had ADO de snelle voorsprong waar het op hoopte.

Cambuur had nauwelijks een antwoord op de snelle achterstand. De gasten hadden door de defensieve speelwijze van ADO wel het meeste balbezit, maar deed daar weinig mee. Dat ADO centraal achterin Wilfried Kanon miste - de Ivoriaan is actief op de Afrika Cup - bleef vrijwel onopgemerkt. Pas na ruim een half uur werden de Leeuwarders gevaarlijk. Sander van de Streek schoot van dichtbij op de handen van doelman Martin Hansen.

Uit de daaropvolgende hoekschop viel uit het niets de gelijkmaker. Calvin Mac-Intosh wilde op doel schieten, maar raakte de bal totaal verkeerd. Zijn inzet belandde pardoes voor de voeten van Ogbeche, die koelbloedig de 1-1 aan liet tekenen. Twee minuten later was het alweer 2-1 voor ADO. Dit keer was het Malone die met een mispeer onbedoeld Roland Alberg in stelling bracht. De captain van ADO faalde net als Ogbeche niet.

Cambuur bracht in de tweede helft Furdjel Narsingh en de Sinan Bytyqi, de nieuwe huurling van Manchester City, in. Het leverde aanvankelijk weinig op voor de Leeuwarders, maar een klein kwartier voor tijd viel toch de gelijkmaker. Ogbeche kopte raak uit een voorzet van Marlon Pereira. Verder kwamen beide ploegen niet.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over