Obama bezoekt toch zwaar getroffen Louisiana

De Amerikaanse president Barack Obama brengt dinsdag toch nog een bezoek aan het zwaar getroffen overstromingsgebied in Louisiana. De president kreeg kritiek omdat hij zich nog niet persoonlijk op de hoogte had gesteld van de gevolgen van de zware natuurramp en in plaats daarvan zijn zomervakantie voortzette.

null Beeld afp
Beeld afp

Volgens hulporganisaties zijn de overstromingen in Louisiana de zwaarste natuurramp die de Verenigde Staten hebben meegemaakt sinds de doortocht van orkaan Sandy. Zeker 13 mensen kwamen om het leven en een onbekend aantal wordt nog vermist. Meer dan 20.000 mensen moesten door de hulpdiensten uit hun overstroomde huizen worden gehaald, van wie er ruim 8.000 zijn ondergebracht in opvangcentra.

Volgens een mededeling van het Witte Huis wachtte Obama op een geschikt moment voor een bezoek aan de hoofdstad Baton Rouge. 'De president is zich bewust van het effect van zijn bezoek voor de plaatselijke hulpverleners, maar wil dat zijn aanwezigheid geen roet gooit in de lopende opruimwerkzaamheden', klonk het.

Tegelijkertijd wil Obama zich persoonlijk een beeld schetsen van de verwoestingen en uit eerste hand vernemen welke regeringssteun nodig is.

Zo'n 8000 inwoners van het getroffen gebied zijn ondergebracht in opvangcentra. Beeld afp
Zo'n 8000 inwoners van het getroffen gebied zijn ondergebracht in opvangcentra.Beeld afp

Trump al wel in Louisiana

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump was vrijdag al naar Baton Rouge getrokken, waar hij beschikbaar was voor foto's en handtekeningen en met slachtoffers sprak.

De Democratische gouverneur van Louisiana, John Bel Edwards, had verklaard dat Trump hem vooraf niet op de hoogte had gesteld. 'We heten hem welkom in Louisiana, maar niet voor een fotosessie.'

null Beeld afp
Beeld afp
Meer over