Nuttig resultaat FC Twente

AMSTERDAM - FC Twente heeft een voorzichtige stap gezet naar de volgende ronde van de play-offs om Europees voetbal. De ploeg speelde in Waalwijk tegen RKC met 1-1 gelijk. Twente kan het karwei zodoende zondag thuis zelf afmaken.

Verdediger Douglas zette Twente in de 14de minuut op voorsprong. Hij schoof zijn eigen rebound achter doelman Jeroen Zoet. Tien minuten later was het alweer gelijk, nadat Ricky ten Voorde een penalty had benut. Die was toegekend nadat Dwight Tiendalli Mitchell Schet met een onhandige tackle had gevloerd.

Promotie/degradatie

De Graafschap zal zondag nog aan de bak moeten om eerste divisionist FC Den Bosch van zich af te schudden. De club speelde in Den Bosch met 0-0 gelijk in de play-offs om promotie/degradatie. Vooral voorin miste De Graafschap stootkracht. Spits Rydell Poepon zat een schorsing uit en werd node gemist. In de slotfase moesten de Doetinchemmers zelfs met tien man verder, toen Ties Evers zijn tweede gele kaart kreeg.

Helmond Sport was met 1-0 te sterk voor Eindhoven. De enige treffer werd gemaakt door Charles Kazlauskas. Het ging er hard aan toe in de Brabantse derby, waar arbiter Tom van Sichem liefst tien gele kaarten moest trekken om iedereen in het gareel te houden.

Willem II boekte een nuttige overwinning op Sparta. De Tilburgers kwamen op eigen veld met 1-0 achter, maar zegevierden uiteindelijk met 2-1. Een blunder van Willem II-doelman David Meul lag aan de basis van de voorsprong van Sparta. Een afstandsschot van Jaime Bruinier in de 15de minuut rolde onder het lichaam van Meul het doel in.

De Tilburgers draaiden in anderhalve minuut de rollen om. Nadat Arjan Swinkels de gelijkmaker had ingekopt, tekende Donny de Groot voor de winst.

undefined

Meer over