WeerVrijdag 12 juli

Nu en dan breekt de zon door, maar er ontstaan vrij gemakkelijk buien

De skyline van Rotterdam. Beeld ANP
De skyline van Rotterdam.Beeld ANP

Door een lagedrukgebied boven Duitsland is de atmosfeer in ons land vrijdag onstabiel. Nu en dan breekt de zon door, maar er ontstaan vrij gemakkelijk buien. In de middag worden de buien bij maxima van 20 tot 23 graden actiever en is er kans op onweer. De buien trekken van west naar oost over het land, op een enkele plaats kan veel regen vallen. In de westelijke provincies blijft het zo goed als droog. In de loop van de avond stijgt de luchtdruk en daardoor verdwijnen ook verder landinwaarts de meeste buien.

De stijging van de luchtdruk kondigt een bestendige periode aan. In de loop van het weekend krijgt een hogedrukgebied meer invloed op het weer in ons land. Wel voert een noordelijke wind uitgestrekte wolkenvelden aan, met op zaterdag in het noorden van het land een paar buitjes. In het zuiden schijnt de zon van tijd tot tijd en blijft het haast het hele weekend droog. Doordat de wind vanaf de Noordzee waait, wordt het geleidelijk minder warm. Zaterdag liggen de maxima tussen de 18 en 22 graden van noord naar zuid.

Op zondag wordt het in de noordelijke provincies amper 17 graden, in het midden en zuiden is het met 19 tot 23 aangenamer. Vanaf woensdag wordt het warmer, maar is er overal ook kans op een bui.

Meer over