NS op zoek naar duizenden werknemers

De NS zoekt duizenden nieuwe werknemers. Dat maakte het bedrijf vandaag voor de presentatie van de halfjaarcijfers bekend. De NS heeft onder meer door de sterke vergrijzing van het personeelsbestand alleen al dit jaar 3300 nieuwe conducteurs, machinisten en monteurs nodig. Ook zoekt de vervoerder horecapersoneel.

Redactie
Twee conducteurs op het station van Arnhem op een foto uit 2004. Beeld ANP
Twee conducteurs op het station van Arnhem op een foto uit 2004.Beeld ANP


De NS boekte afgelopen halfjaar een winst van 147 miljoen euro, tegen 108 miljoen euro een jaar eerder. De toename kwam vooral door eenmalige opbrengsten, zoals de verkoop van het Stadskantoor Utrecht en het uitblijven van incidentele kosten. Het bedrijfsresultaat van de spoorwegen groeide hierdoor met 60 miljoen euro tot 204 miljoen euro.

De financiële vooruitzichten van NS zijn door de economische crisis onzeker, waarschuwde financieel directeur Engelhardt Robbe. Het spoorwegbedrijf blijft zich volgens hem richten op 'investeren in vooruitgang'.

De NS heeft onder meer door de sterke vergrijzing van het personeelsbestand alleen al dit jaar 3300 nieuwe werknemers nodig, onder andere conducteurs, machinisten, monteurs en horecamedewerkers.

In de eerste 6 maanden van dit jaar zijn er al 1700 medewerkers aangenomen; daar komen er in de tweede helft van dit jaar nog eens ongeveer 1600 bij. Om werknemers te vinden zijn er verschillende initiatieven genomen. Zo is de NS samen met het ROC Amsterdam een opleiding voor machinisten begonnen en krijgt het bedrijf een eigen bedrijfsschool voor monteurs. De mensen die op die laatste een opleiding volgen, krijgen een baangarantie..

Meer over