‘Nou, doe er nog maar een paar sterren op’

Werner Danhof (21), student commerciële economie, kocht een bedrukt T-shirt (14,50 euro) bij Shirtalaminute (and more) in Groningen...

Gerdy van der Stap

Je hebt gekozen voor een zwart T-shirtje*

‘Ik moet het natuurlijk nog laten bedrukken. Met witte sterren, had ik bedacht. Het is voor een feest, vanavond. Nog een nieuwjaarsfeest, vandaar.’Doe je dat wel vaker, speciaal voor een feestje iets kopen?

‘Eigenlijk niet, maar ik kom wel vaker in deze zaak. De jongen die hier werkt, is mijn broertje. En de eigenaar is een goede klant van me.’Hoezo jouw klant.

‘Ik heb een bedrijfje, ScreenFeed, voor het ophangen van schermen, zoals McDonald’s bijvoorbeeld heeft. Die zijn voor interne communicatie, infotainment of advertising. We zijn gespecialiseerd in narrowcasting.’Eh* wat?

‘Narrowcasting is gericht op een specifieke doelgroep. Broadcasting is voor een zo breed mogelijk publiek.’ Ben je niet wat jong om al een eigen bedrijf te hebben?

‘Ik ben ooit begonnen in het webdesign. Dat is een beetje uit de hand gelopen, en van het een kwam het ander. Maar ik doe het niet alleen, hoor. Ik werk samen met twee vrienden, we hebben vier jaar geleden ons eerste bedrijfje opgericht. Dat was nog voordat ik aan mijn opleiding begon.’Studeer je ook nog?

‘Commerciële economie. Ja, toepasselijk. Qua looptijd zit ik in het vierde jaar. Maar aan de resultaten valt nog wel iets te repareren. Ja, dat komt omdat ik te veel andere bezigheden heb.’Maar je hebt nog wel tijd om te feesten?

‘Dat wordt steeds minder. Op zaterdag ga ik nog wel uit, maar doordeweeks eigenlijk nooit meer. De volgende dag heb ik ’s ochtends vroeg weer genoeg te doen, dus* Ik loop nu ook stage voor mijn studie. Maar gelukkig is dat maar vijf minuten fietsen van huis. Dus verslapen kan niet.’ Woon je alleen?

‘Ja. Ik heb wel een vriendin, maarsamenwonen – nou nee. De een heeft het druk en de ander heeft het minder druk en dan heb je al snel een verschil. En ik ben erg op mijn vrijheid gesteld.’ Je broer vraagt of je tevreden bent met je shirt...?

Nou, doe er nog maar een paar sterren op, Bernd. Ook op de mouw. En achterop moet nog een tekst* Doe maar ‘Crew Member’. Of misschien: ‘Bekend van de Volkskrant’?Gerdy van der Stap

Meer over