Nooit meer slapen, Moederskind en RTL Late Night

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Annie M.G. op Soestdijk Beeld Het Toneel Speelt
Annie M.G. op SoestdijkBeeld Het Toneel Speelt

NOOIT MEER SLAPEN: NPO RADIO 1, 00.02 UUR

Actrice Annet Malherbe (bekend van onder meer Gooische vrouwen en de films van haar man Alex van Warmerdam) staat in het theater met de tragikomedie Annie M.G. op Soestdijk, over het blijspel dat Annie M.G. Schmidt in 1958 schreef in opdracht van koningin Juliana. Pieter van der Wielen gaat in gesprek met Malherbe.

Annie M.G. op Soestdijk Beeld Het Toneel Speelt
Annie M.G. op SoestdijkBeeld Het Toneel Speelt

DOC25: MOEDERSKIND: NPO 2, 23.00 UUR

Het Haagse homomannenkoor Vox Rosa wordt gevolgd tijdens het maken van een voorstelling over de ­gecompliceerde band tussen moeder en zoon. De leden behoren tot een oudere generatie homo's, voor wie geaccepteerd worden niet altijd eenvoudig was. Dit heeft de band tussen moeder en zoon op scherp gezet.

RTL LATE NIGHT: RTL 4, 22.30 UUR

Humberto Tan ontvangt de Britse ­komiek John Cleese. De hele uitzending is ingeruimd voor het beroemde Monty Python-lid, dus er zal van alles ter sprake komen, waaronder de recente Monty Python-reünie in Londen en de autobiografie van Cleese, die hij dinsdagavond presenteerde in Carré.

LOUIS THEROUX : CANVAS, 21.35 UUR

In de aflevering Extreme Love: Autism bezoekt Louis Theroux een school in New Jersey die gespecialiseerd is in de begeleiding van autistische kinderen. Theroux maakt kennis met ­bijzondere leerlingen, zoals de ­­ 13-jarige Joey, die een talent heeft voor tekenen, maar ook lijdt aan ­dagelijkse woedeaanvallen.

Louis Theroux. Beeld anp
Louis Theroux.Beeld anp

BRANDPUNT PROFIEL: NPO 2, 20.25 UUR

Eva Jinek profileert D66-voorman Alexander Pechtold, de oppositieleider die tegelijkertijd de grote steunpilaar van het huidige kabinet is. Broer Roland Pechtold vertelt openhartig over de jeugd van Alexander. Voormalig Tweede Kamer-collega Femke Halsema analyseert Pechtolds kwaliteiten in het debat.

CHAMPIONS LEAGUE: LIVERPOOL-REAL MADRID: NPO 3, 20.15 UUR

Veel sterren op het veld van ­Anfield Road, waar Liverpool het opneemt tegen Real Madrid. In Groep B van de voorronden heeft Real 6 punten en ligt de club op koers voor groepswinst. Liverpool verloor van FC Basel en heeft een overwinning nodig. Het commentaar is van Jan Roelfs.

Meer over