Nooit meer slapen, Andere Tijden, Inside the Commons

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Redactie
Presentator Pieter van der Wielen. Beeld  Marcel Hemelrijk
Presentator Pieter van der Wielen.Beeld Marcel Hemelrijk

Nooit meer slapen

NPO Radio 1, 00.00 UUR

Pieter van der Wielen spreekt met Spinvis over zijn nieuwe theaterprogramma Oogcontact van de eenzaamste soort. Daarnaast draagt dichter Jean Pierre Rawie een van zijn favoriete gedichten voor. Verder interviews met regisseur P. T. Anderson en acteur Joaquin Phoenix over hun nieuwe film Inherent Vice.

Andere tijden

NPO 2, 21.20 UUR

In de nasleep van WOII worden de inwoners van het stadje Burgsteinfurt door de geallieerden gedwongen een film te bekijken met gruwelijke beelden uit de concentratiekampen. Het doel: de Duitsers 'heropvoeden'. Ooggetuigen uit Burgsteinfurt en Peter Sichel, destijds hoofd van de CIA in Berlijn, blikken terug.

Inside the Commons

BBC 2, 22.00 UUR

In aanloop naar de verkiezingen van 2015 mocht de BBC een jaar lang achter de schermen meelopen in het Britse Lagerhuis. Er is niet alleen aandacht voor de politici, zoals nieuwkomer Charlotte Leslie en premier David Cameron, maar ook voor 'tea lady' Gladys en de onderhoudsploeg van de Big Ben.

Spuiten en Slikken

NPO 3, 22.05 UUR

Na zeven jaar seks en drugs op de zondagavond is Spuiten en slikken in het nieuwe seizoen op de dinsdag te zien. Presentatoren Geraldine Kemper en Tim Hofman ontvangen oud-voetballer John de Wolf; verslaggever Jan Versteegh gaat in een nieuwe rubriek langs de deuren met 'slaapkamervragen'.

Presentatrice Geraldine Kemper (BNN). Beeld anp
Presentatrice Geraldine Kemper (BNN).Beeld anp

Home

NPO 2, 23.00 UUR

Filmmaker Ramon Gieling (Johan Cruijff - En un momento dado) vertelt het verhaal van de Ivoriaanse zanger Cyriaque Kouenou. Nadat Kouenou in zijn thuisland een lied had gezongen dat de autoriteiten niet beviel, werd als repercussie zijn vader vermoord. Nu slijt hij zijn dagen als vluchteling in Nederland.

Vroege vogels

NPO 2, 19.20 UUR

Vroege vogels vertoont een ingekorte versie van IDFA-documentaire Just Eat It. A Food Waste Story. Daarin proberen filmmakers Jenny Rustemeyer en Grant Baldwin, zat van alle verspilling, zes maanden lang van weggegooid eten te leven. Tussen het afval komen ze soms meer eten tegen dan ze op kunnen.

Meer over