Noodtoestand in Boston door sneeuw

De oostkust van de Verenigde Staten maakt zich op voor de derde grote sneeuwstorm in drie weken tijd. Er wordt hevige sneeuwval verwacht in de staten Massachusetts, New York, Connecticut, Rhode Island, Vermont, New Hampshire en Maine. Dat meldt CNN.

Auto's verdwijnen onder de sneeuw in Boston. Beeld ap
Auto's verdwijnen onder de sneeuw in Boston.Beeld ap

Vooral de omgeving van Boston in Massachusetts heeft last van de sneeuwval. De burgemeester van de stad heeft de noodtoestand uitgeroepen en kreeg bijval van Charlie Baker, de gouverneur van de staat.

In Boston viel sinds 15 januari meer dan anderhalve meter sneeuw. Het record voor de grootste hoeveelheid sneeuw in dertig dagen tijd is daarmee verbroken. Het vorige record werd gevestigd in 1978. Dinsdag valt er nog eens 25 tot 30 centimeter bovenop, aldus de National Weather Service. In het noorden van de staat New York kan zelfs 35 centimeter vallen.

'Ik weet dat het frustrerend is. We hebben nog nooit zoveel sneeuw gezien', Marty Walsh, de burgemeester van Boston. Veel scholen in het noordoosten van de Verenigde Staten zijn maandag en dinsdag gesloten. In Boston geldt ook een parkeerverbod: auto's moeten plaatsmaken voor sneeuwruimers. Metro's in de stad rijden tot maandagavond zeven uur. Op dinsdag rijden de treinen waarschijnlijk helemaal niet.

Vluchten geannuleerd
Vliegverkeer ondervindt hinder van het extreme weer. Op zondag werden zo'n 700 vluchten geannuleerd aan de oostkust en op maandag steeg dat getal naar bijna 2000. Logan International Airport in Boston is nog open, maar op dinsdag zijn bijna alle vluchten geschrapt.

De meeste sneeuw wordt op dinsdag verwacht, maar de inwoners van de oostkust hebben daarna slechts een dag om bij te komen. Op donderdag en vrijdag voorspellen weerdeskundigen nog meer sneeuwval.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over