Update

Nog geen spoor van vermiste broertjes Ruben en Julian

De twee vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist zijn nog altijd spoorloos. Een grote zoekactie, woensdag en donderdag, in het Bunderbos in het Limburgse Elsloo leverde niets op.

Redactie
Politieagenten zoeken met een hond naar sporen van de twee vermiste broers Julian (7) en Ruben (9) in het Limburgse Bunderbos. Beeld ANP
Politieagenten zoeken met een hond naar sporen van de twee vermiste broers Julian (7) en Ruben (9) in het Limburgse Bunderbos.Beeld ANP

Volgens een politiewoordvoerster is het gebied systematisch uitgekamd, maar leidde dat niet tot de vondst van de jongetjes van 7 en 9 jaar oud, die maandag voor het laatst gezien werden. Het onderzoek naar de vermiste jongens gaat 'uiteraard' verder.

De kinderen waren maandag bij hun vader. Die pleegde zelfmoord en werd dinsdag aangetroffen in recreatiegebied Het Doornse Gat. Een zoektocht naar de jongens daar leverde niets op. Na een tip startte de politie en militairen vervolgens een zoektocht in het Bunderbos. Voor de jongens werd maandagavond een Amber Alert verzonden.

Auto vader
De politie kijkt onder meer naar de route die de auto van de vader heeft afgelegd en of de vermiste jongens in die auto zaten. Eerder werd duidelijk dat die wagen in de nacht van maandag op dinsdag in de buurt van Rhenen heeft gereden. Een paar uur daarvoor heeft de vader nog getankt bij een onbemand pompstation in het Zuid-Limburgse Neerbeek.

De politie is druk bezig met het verzamelen van camerabeelden. Ze probeert de route die de auto heeft afgelegd te achterhalen en roept daarbij particulieren en bedrijven op om te helpen. Als zij bijvoorbeeld een camera gericht hebben op de N233 of N225 bij Rhenen, wil de politie dat graag weten. Het is overigens niet duidelijk of de man en de kinderen in de auto zaten toen die in de buurt van Rhenen reed.

Inmiddels zijn er zo'n 100 tips binnen over de zaak.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld ANP
Beeld ANP
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over