Nieuwe thrillerserie met uit het leven gegrepen acteerspel

Dertien hoofdpersonen telt de nieuwe twaalfdelige thrillerserie Vuurzee die vanavond begint en met twaalf van hen wordt in de eerste aflevering al kennisgemaakt....

In een badplaatsje aan zee, waarin Wijk aan Zee valt te herkennen, wordteen meisje van Nederlands-Turkse afkomst vermist. De vraag is natuurlijkof zij is vermoord, dan wel uit eigen wil is verdwenen.

Voor beide mogelijkheden valt wat te zeggen, ook na het zien van deaflevering van vanavond. Dat is niet alleen knap van de regisseur, maar ookvan de acteurs en actrices, die geen karikaturen neerzetten, maar mensenvan vlees en bloed, zodat er op iedereen wel wat aan te merken is.Uiteraard bestaan er verschillen in kwaliteit van acteren. Iemand die eenmeisje of jongen van 16 moet spelen, heeft nog niet dezelfde acteerbagageals Marc Rietman, Carine Crutzen, Ali Cifteci of Lineke Rijxman, die deserie lijken te gaan dragen.

Uiteraard draait het verhaal niet alleen om de verdwijning van Yasmin Aslan, maar zeker ook om de gevolgen die dat heeft voor de relaties tussende hoofdpersonen. Ook zonder dat er een meisje weg is, zijn die al nietoptimaal, al weet men dat aanvankelijk voor elkaar goed te verbloemen.Precies zoals in het echte leven. De serie lijkt zich te gaan afspelen ineen weldadig tempo, waarin de acteurs praten als er gesproken moet wordenen zwijgen als dat nodig is. Geen beter compliment dan dat het slot van deuitzending doet verlangen naar de volgende aflevering en dat nog elf keer.(G.Z.) Vuurzee, Nederland 3, 21.00 uur.

Meer over