Nieuwe regio-directeuren vallen fout bij busbedrijf

Bij busbedrijf VSN-1 dreigt grote commotie te ontstaan over de benoeming van de drie regio-directeuren. Voorzitter W. van der Hooft van de ondernemingsraad noemt ze op voorhand 'onverkwikkelijk.' Hij verwacht dat er grote onrust bij de diverse busbedrijven zal komen....

Van onze verslaggever

Harry van Gelder

AMSTERDAM

VSN 1 is een fusie van de vroegere busbedrijven NZH, Midnet/Oostned en het Zeeuwse ZWN. De or-voorzitter vindt het vooral een probleem dat twee van de drie directeuren uit de taxi-wereld komen.

Het zijn J. Kouwenhoven die regio-directeur wordt van het vroegere ZWN en J. van de Wetering die Midnet onder zijn hoede krijgt. De derde man wordt G. Koelemij, die het vroegere busgebied van de NZH gaat besturen. 'Het gaat me niet om de personen, maar we zijn ordentelijke busbedrijven en taximensen zijn toch anders', zegt or-voorzitter Van der Hooft. Volgens ingewijden is vooral gezocht naar ondernemende en creatieve mensen, die blijkbaar onvoldoende voor handen zijn in de bussector.

Aanstaande maandag worden de benoemingen door algemeen directeur C. Anker aan de ondernemingsraad voorgelegd. Anker werd vorige week in zijn functie benoemd. De or reageerde kwaad omdat voor deze aanstelling niet eerst advies was gevraagd aan de or.

Meer over