Nieuwe oogst

Zij zijn naar voren geschoven door vijf professionele kunstkenners, die op deze pagina's vertellen waarom 'hun' kunstenaar moet winnen.

En wie vindt u het best?

Door een stemformulier in te vullen in het Stedelijk Museum Schiedam. Of door daar een filmpje te maken van uw favoriete kunstenaar. Dat kan op zaterdag 10 maart en in de week erna. Er worden in totaal zes filmpjes gemaakt, van elke kunstenaar 1 filmpje en een compilatiefilm. Deze komen onder meer op de website van de Volkskrant te staan, op Facebook, en Youtube. Heeft u het filmpje van de winnende kunstenaar gemaakt (optelsom van papieren stemmen in het museum en hits op YouTube) dan wint u een kunstboekenpakket ter waarde van 200 euro.

Vijf getalenteerde kunstenaars, niet ouder dan 35 jaar en werkzaam in Nederland, zijn door specialisten uit de kunstwereld genomineerd voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2012. Hun werk is van 11 maart tot en met 17 juni te zien in het Stedelijk Museum Schiedam. De kunstprijs beleeft zijn zesde editie en wordt georganiseerd in samenwerking met de Volkskrant, het Mondriaan Fonds en de NTR. Voorzitter van de jury is dit jaar Jan Mulder, schrijver, oud-profvoetballer, kunstliefhebber. Samen met de juryleden Lex ter Braak (directeur Jan van Eijk Academie Maastricht, ex-directeur Fonds BKVB), Sacha Bronwasser (kunstcriticus de Volkskrant) en Maria Roosen (kunstenaar) wordt een winnaar gekozen. In een speciale uitzending van Kunststof TV wordt de winnaar bekendgemaakt. De prijs van 10 duizend euro is gefinancierd door het Mondriaan Fonds. vk.nl/kunstprijs

undefined

Meer over