Nieuwe comedy over gezinsleven Witte Huis past in tv-trend

Groen licht voor een nieuwe politieke comedyserie van de hand van oud-speechschrijver van president Obama, Jon Lovett. Zender NBC bestelde deze week 13 afleveringen voor het najaar en volgt daarmee een trend: tv-series waarin de politiek centraal staat.

Castfoto van 1600 Penn Beeld NBC
Castfoto van 1600 PennBeeld NBC

1600 Penn, zoals de serie heet - naar het adres van het Witte Huis, gaat over het gezinsleven van de president. Lovett liet eerder al aan diverse Amerikaanse media weten dat hij de scripts niet zal baseren op wat hij zelf heeft meegemaakt als naaste medewerker van Barack Obama. 'Uiteraard komen mijn ervaringen binnen het Witte Huis goed van pas, maar de ietwat ontwrichte familie in 1600 Penn heeft absoluut geen raakvlakken met het gezin van Obama.'

Het was Lovett's grote droom om na drie jaar politieke speeches schrijven, creatief te kunnen werken aan tv-scripts. 'Nu kan ik eindelijk eens iets schrijven vanuit mijn eigen visie.' Naast Lovett zijn meer bekende namen betrokken bij 1600 Penn. De hoofdrol is voor Bill Pullman - die in de film Independence Day uit 1996 al eens de rol van president op zich nam - en de regie is in handen van Jason Winner (Modern Family).

Veep
De politieke serie past in een tv-trend. De Amerikaanse betaalzender HBO doet het momenteel goed met de onlangs gelanceerde comedy Veep, waarin oud-Seinfeld-ster Julia Louis-Dreyfus de hoofdrol speelt. Ze speelt een senator die vice-president wordt, maar het steeds moeilijker krijgt met een rol op het tweede plan. HBO heeft reeds een tweede serie besteld voor volgend jaar.

In juli begint Political Animals, een serie met actrice Sigourney Weaver in de hoofdrol. Ondertussen is de Deense politieke serie Borgen bezig aan een internationale opmars en wordt in Engeland gewerkt aan een remake van de comedyserie Yes, Prime Minister.

Julia Louis-Dreyfus (Veep) Beeld ap
Julia Louis-Dreyfus (Veep)Beeld ap
Meer over