NieuwsOvername Hema

Nieuwe ceo Saskia Egas Reparaz moet van Hema moderne winkel maken

De overname van Hema is op 1 februari volledig afgerond, meldden de nieuwe eigenaren vandaag. Aan het roer komt Saskia Egas Reparaz (47) te staan, de huidige bestuursvoorzitter van Etos.

Saskia Egas Reparaz. Beeld Ruud Pos
Saskia Egas Reparaz.Beeld Ruud Pos

Egas Reparaz ‘wordt breed gewaardeerd om haar verbindende kwaliteiten en klantgerichte, innovatieve aanpak die groei vooropstelt,’ zegt een persbericht van Parcom en Mississipi Ventures, de twee investeringsfondsen die Hema hebben overgekocht van de vorige eigenaar. Mississipi Ventures is eigendom van de familie Van Eerd, oprichters van supermarktketen Jumbo.

Groei staat hoog in het vaandel bij de familie Van Eerd, maar dan wel op de juiste plek. De familie wil dat Hema experimenten in verre buitenlanden afbouwt, en zich weer gaat richten op haar thuismarkt: Nederland, de Benelux en Frankrijk. Ook in Nederland ziet Hema ruimte voor nieuwe vestigingen. Dat worden kleine winkels in groeikernen, zei uitgaand Hema-directeur Tjeerd Jegen onlangs tegen de Volkskrant:

‘Ik zie ons niet snel een nieuwe grote Hema openen, met meerdere verdiepingen. Dat is niet meer van deze tijd. Consumenten willen buurtwinkels. We gaan ook verder investeren in mooie nieuwe winkels, in efficiëntere logistiek, in ict-infrastructuur om onze onlineactiviteiten uit te breiden.’

Wanneer de nieuwe ceo aantreedt is nog onduidelijk. Volgens een ingewijde blijft Jegen waarschijnlijk aan tot in de zomer.

Meer over