Nieuwe aardverschuiving Mexico eist levens

Een aardverschuiving in het zuiden van Mexico heeft woensdag zeker zestien mensen de dood ingesleept. De lichamen van acht volwassenen en acht kinderen zijn geborgen. Vier personen worden vermist, meldden autoriteiten. De modderlawine is veroorzaakt door zware regenval.

‘Helaas was er een nieuwe aardverschuiving’, twitterde president Felipe Calderon. De regering heeft reddingsteams gestuurd naar de ramp in de plaats Amatan in de bergachtige deelstaat Chiapas.

Vermissing


In een andere aardverschuiving in Chiapas in de plaats Nueva Colombia worden een vrouw en twee kinderen vermist.

In de naburige deelstaat Oaxaca zijn twee lichamen uit de modder gevist en worden nog negen mensen vermist na de aardverschuiving van dinsdag, waar aanvankelijk voor het leven van honderden mensen werd gevreesd.

Eerder deze maand kwamen ten minste acht mensen om het leven door een aardverschuiving op het platteland in de buurt van Mexico-Stad.

Sinds mei heeft het noodweer in Mexico in totaal zeker 98 levens geëist. Meer dan 810.000 mensen zijn hun woning kwijtgeraakt. De schade door overstromingen en aardverschuivingen is inmiddels opgelopen tot ruim vier miljard dollar (circa 3 miljard euro).

Mannen zoeken naar overlevenden van een eerdere aardverschuiving in Mexico (EPA)Beeld EPA
Meer over