Nieuwe aanklachten in onderzoek naar terreuraanslagen Parijs

In het Belgische onderzoek naar de aanslagen in Parijs zijn twee nieuwe personen officieel aangeklaagd. De twee mannen werden zondag al opgepakt, meldde het Belgische ministerie. De aanhouding is bevestigd door het federaal parket.

null Beeld anp
Beeld anp

Het gaat om een twintigjarige Fransman die al twee keer probeerde naar Syrië te vertrekken. Hij werd zondagochtend opgepakt op de Belgische luchthaven in Zaventem toe hij op het vliegtuig naar Marokko wilde stappen. De man is een kennis van Bilal Hadfi, die zichzelf opblies op 13 november aan het stadion in Parijs, het Stade de France.

De andere verdachte is een 28-jarige Belg. Hij werd zondag opgepakt bij huiszoekingen in de Brusselse gemeente Molenbeek.

De twee moesten donderdagochtend voor een rechter verschijnen die later op de dag beslist of de mannen daadwerkelijk aangeklaagd worden en vast blijven zitten.

Politiebewaking in een school bij Molenbeek. Beeld photo_news
Politiebewaking in een school bij Molenbeek.Beeld photo_news

Lees ook

De Belgische autoriteiten hebben woensdag opnieuw vijf huiszoekingen uitgevoerd in Brussel in kader van het onderzoek naar de terroristische aanslagen in Parijs. Twee mensen werden meegenomen voor verhoor.

De Franse inlichtingendiensten denken dat Salah Abdeslam, de voortvluchtige verdachte van de aanslagen in Parijs, naar Syrië is ontkomen.

Meer over