Nieuw filmpje van JFK's laatste seconden opgedoken

In de Verenigde Staten is een onbekend filmpje opgedoken waarin president John F. Kennedy is te zien vlak voordat hij wordt doodgeschoten....

ANP

De geluidloze amateurfilm, te bekijken op de website www.jfk.org, toont een kort maar duidelijk beeld van de presidentiële limousine met Kennedy en zijn vrouw Jacqueline, ongeveer negentig seconden voordat JFK dodelijk wordt getroffen door twee kogels. Vooral de first lady komt goed in beeld. De aanslag zelf is niet te zien in het veertig seconden durende filmpje.

De laatste beelden zijn een dag later gemaakt en tonen het gebouw aan Dealey Plaza van waaruit Lee Harvey Oswald de fatale schoten op Kennedy zou hebben gelost. Op de bewuste verdieping is het Sixth Floor Museum gevestigd.

De man die de beelden heeft geschoten vanuit de mensenmenigte die de Kennedy's toezwaaide, is de inmiddels 82-jarige George Jefferies. Hij sprak onlangs over het filmpje met zijn schoonzoon en daarna werd contact met het museum gelegd.

Een beeld uit een dinsdag vrijgegeven filmpje van de laatste seconden uit het leven van president Kennedy. De video, gemaakt door een toeschouwer in Dallas, is zeer recentelijk aangeboden aan een museum in de Texaanse stad dat gewijd is aan de moord op JFK. De moord zelf is niet te zien op de beelden. (AP/The Sixth Floor Museum at Dealey Plaza) Beeld
Een beeld uit een dinsdag vrijgegeven filmpje van de laatste seconden uit het leven van president Kennedy. De video, gemaakt door een toeschouwer in Dallas, is zeer recentelijk aangeboden aan een museum in de Texaanse stad dat gewijd is aan de moord op JFK. De moord zelf is niet te zien op de beelden. (AP/The Sixth Floor Museum at Dealey Plaza)
Meer over